PAPNA.ir ...

کاتال تلگرام

استاندارد خرما اجباری شد

مدیرکل استاندارد بوشهر گفت: با توجه به اینکه خرما یکی از محصولات استراتژیک استان بوشهر است و می‌تواند به عنوان یک برند در سطح دنیا معرفی شود، استاندارد آن اجباری شد.

مدیرکل استاندارد بوشهر گفت: با توجه به اینکه خرما یکی از محصولات استراتژیک استان بوشهر است و می‌تواند به عنوان یک برند در سطح دنیا معرفی شود، استاندارد آن اجباری شد.


به گزارش آژانس خبری چاپ و بسته بندی ایران ، محمدرحیم بهره‌مند در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با اجباری شدن استاندارد خرما، خرما برای عرضه در بازار داخلی و خارجی پس از گذشت مراحل ضدعفونی به طریق علمی و صنعتی و بسته‌بندی با کیفیت عالی باید در سردخانه‌های بالای صفر نگهداری شود.

وی با بیان اینکه گرمای هوای بوشهر موجب آفت‌زدگی خرما در سطح بالا می‌شود، افزود: با توجه به اینکه آفت خرما معمول است، اما آفت بیش از پنج درصد ، غیراستاندارد محسوب می‌شود و در بازار غیر قابل عرضه است.

مدیرکل استاندارد بوشهر تصریح کرد: نگهداری خرما در هوای آزاد موجب آفت‌زدگی خرما تا 25 درصد می‌شود که آفت آن 6 برابر حد مجاز استاندارد است.

بهره‌مند تأکید کرد: توسعه سردخانه‌های بالای صفر در مراکز بسته‌‌بندی و فرآوری خرما از مهم‌ترین برنامه‌های امسال است که بتواند محصولات کشاورزی استان از جمله خرما را به حد استاندارد برساند.

وی با بیان اینکه استان بوشهر به عنوان بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده خرما در کشور محسوب می‌شود، ابراز کرد: سالانه از بیش از 6 میلیون اصله نخل در استان بوشهر بالغ بر 175هزار تن خرما تولید می‌شود که علاوه بر ارسال به استان‌های مختلف، بخشی هم به کشورهای مختلف آسیایی و اروپایی صادر می‌شود.

مدیرکل استاندار بوشهر با تأکید بر این نکته که خرما در بازارهای جهانی جایگاه ویژه‌ای دارد، افزود: خرمای استان بوشهر به ویژه گونه کبکاب که محصول منحصر بفردی است، می‌توان با رعایت استانداردهای لازم در تولید، فرآوری و بسته بندی جایگاه واقعی آن را در بازارهای دنیا مشخص کرد.

بهره‌مند در پایان به ایجاد و ساماندهی صنایع بسته‌بندی و فرآوری خرما تأکید کرد.

اشتراک گذاری مطلب در شبکه های اجتماعی

نوشتن دیدگاه