PAPNA.ir ...

کاتال تلگرام

آیا برای چاپ کتب ‌درسی ارز مرجع باید داده شود؟

مدیرعامل کارخانه کاغذ مازندران گفت: ایران ظرفیت‌ها و مزیت‌های خوبی در عرصه تولید کاغذ دارد اما از این ظرفیت‌ها در کشور بهره برده نمی‌شود.

مدیرعامل کارخانه کاغذ مازندران گفت: ایران ظرفیت‌ها و مزیت‌های خوبی در عرصه تولید کاغذ دارد اما از این ظرفیت‌ها در کشور بهره برده نمی‌شود.


به گزارش آژآنس خبری چاپ و بسته بندی ایران، روغنی مدیرعامل کارخانه کاغذ مازندران در نشست «لزوم حمایت از تولید کاغذ در کشور و ‬ ‫تجهیز و راه‌اندازی کارخانه‌های داخلی‬» که صبح امروز در خبرگزاری فارس برگزار شد گفت: کاغذ هم محصولی فرهنگی و هم محصولی است که در سود ناخالص ملی اثرگذار است و این موضوع قابلیت‌های زیادی دارد، در حال حاضر حدود 2 هزار تن مصرف کاغذ داریم که ظرفیت ایجاد یک میلیون تن ایجاد شده و می‌توان ظرفیت تولید یک میلیون تن دیگر را ایجاد کرد.

 در دولت دهم حمایتی از تولید کاغذ داخلی صورت نگرفت

وی ادامه داد: با وزیر صنعت و معدن تاکنون گفت‌وگوهایی به منظور افزایش سطح تولید و سطح کیفی داشتیم اما به هر دلیلی این امر محقق نشده است در دولت نهم و دهم هم تمایلات زیادی صورت گرفته اما در نهایت حمایتی از سوی دولت برای کاغذ صورت نگرفته است.

مدیرعامل کارخانه کاغذ مازندران با بیان اینکه برای رشد و توسعه فرصت‌های زیادی وجود دارد خاطر نشان کرد: ما در استان‌های مختلف و به طور نمونه در خوزستان ظرفیت‌های زیادی داریم و باید در زمینه بازیافت و منابع چوبی از این قابلیت‌ها استفاده کنیم.

 
وی اضافه کرد: به طور نمونه از طریق دریای خزر ما می‌توانیم از درختان ارزان قیمت روسیه استفاده کنیم. در مصرف کاغذ در بخش‌هایی مانند روزنامه‌نگاری با توجه به صنعت دیجیتال رو به کاهش بوده و در برخی زمینه‌ها مصرف کاغذ رو به افزایش است و در این زمینه فرصت‌های زیادی وجود دارد.

روغنی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه چندین بار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرده از تولید کاغذ حمایت می‌شود خاطر نشان کرد: با همه این گفته‌ها اما تا به حال حمایتی ندیدیم. حتی وزیر ارشاد قبول زحمت برای بازدید از کارخانه کاغذ مازندران که در خاورمیانه اول است را هم نکرده است.

وی درباره انواع کاغذ توضیح داد: برخی از کاغذ‌ها عمر کوتاهی دارند مانند کاغذ روزنامه که با کیفیت پایین و قیمت پایین و ماندگاری پایین هستند، برخی از کاغذ‌ها برای کتاب‌های درسی استفاده می‌شوند که عمر آنها میان مدت بوده و حدود یک سال دوام دارد اما برای کتاب‌های ارزشمند که قرار است سالیان زیادی بماند و مرجع هستند باید از کاغذ‌هایی با بهترین کیفیت استفاده کرد که ما تولید چنین کاغذی را در کشور نداریم.

 
 در کشور ما سر تولید را بریدند

روغنی با بیان اینکه صنعت کاغذ بحثی استراتژیک است خاطر نشان کرد: باید به مقوله فرهنگ توجه ویژه‌ای کرد ما نمی‌خواهیم صد در صد نیاز را تولید کنیم اما چرا از ظرفیت‌های موجود حمایتی نمی‌شود چرا در کشور ما سرتولید را بریدند.

وی ادامه داد: در سال گذشته که مطبوعات برای تهیه کاغذ مشکل داشته‌اند چه کسی کمک کرد. کارخانه مازندران با قیمت تعیین و تکلیفی ربطی به هزینه‌ها نداشت در این عرصه کمک مطبوعات آمد.

 
 آیا برای چاپ کتاب درسی ارز مرجع باید اختصاص داده شود؟

روغنی با اشاره به اینکه ما با ارز 3 هزار و 400 تومان کاغذ تولید می‌کنیم تصریح کرد: در سال گذشته مقطع ششم ابتدای به مقاطع تحصیلی افزوده شد و ما تمام کتاب‌های سال ششم را با قیمتی بسیار ارزان تولید کرده‌ایم تا بتوانیم با آموزش و پرورش در تعامل باشیم اما امسال آنها ارز مرجع دریافت کرده‌‌اند. آیا کتابی که فقط یک سال مورد استفاده قرار می‌گیرد نیاز به ارز مرجع دارد؟

وی با بیان اینکه همانطور که من درباره چاپ نظر نمی‌دهم برخی هم که درباره تولید اطلاعات درستی ندارند نباید نظر بدهند خاطر نشان کرد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌گوید چوب و کاغذ مازندران کیفیت ندارد اما کیفیت یعنی چه؟ در حالی که استانداردهای جهانی را رعایت می‌کنیم کتاب‌هایی که زود گذر هستند نیاز به شفافیت ندارند اما در حال حاضر کاغذهای بسیار شفاف و سفید وارد بازار می‌شوند شیمیایی هستند و بر روی چشم‌ها اثر سوء دارد. اما کاغذهای ما مکانیکال است.

 
 سوءمدیریت‌ها باعث انحراف تولید شده است

وی ادامه داد: در کشور ما به صنعت توجهی نمی‌شود و ما تنها می‌توانیم 50 درصد نیاز را تولید کنیم اما سوء مدیریت‌ها باعث انحراف‌ها شده است.

روغنی با اشاره به اینکه کاغذ استاندارد تعریف مشخصی دارد خاطر نشان کرد: هر استانداری که از ما خواسته شود ارائه می‌کنیم البته باید یادآور شوم که در همه دنیا تلورانس مثبت و منفی 2 وجود دارد.

وی با اشاره به تئوری افزایش مهارت هم خاطر نشان کرد: هر چه ما بیشتر تولید کنیم از کیفیت بالاتری برخوردار می‌شویم ما در حال حاضر دستگا‌های پیشرفته و رطوبت‌سنج داریم که امکان خیس بودن کاغذ‌ها را به صفر می‌رساند.

مدیرعامل کارخانه کاغذ مازندران با بیان اینکه صنعت چاپ و نشر به طور متوسط هر 5 سال یکبار نیاز به بازسازی دارد گفت: در کشور ما چون حجم سرمایه‌گذاری‌ها به شکل صحیحی نیست این اتفاق تاکنون نیفتاده است و ما بارها نامه‌نگاری کردیم و تا به حال هیچ اتفاقی را در این زمینه شاهد نبودیم.

 
 گزارش درباره کاغذ از طریق سندیکای مربوطه به رئیس‌جمهور منتخب


وی درباره گفت‌وگو با حسن روحانی رئیس جمهور منتخب درباره مشکلات کاغذ هم توضیح داد: ما از طریق صنف و سندیکا نظرات خود را به آقای روحانی ارائه کردیم و گزارش مشروحی در هیئت نمایندگان ارائه شد از آنجا که اقای روحانی فردی فرهنگی است احتمالاً به این مقوله توجه خواهند داشت.

وی با اشاره به سابقه 700 ساله تولید کاغذ در ایران گفت: در گذشته‌های دور ما کشور دوم در تولید کاغذ بودیم و اولین تولید کاغذ در ایران از طریق کارخانه کاغذ پارس بوده است.

 

 تورانیان: در برابر گرانی کاغذ غافلگیر شدیم

 

علی‌اکبر تورانیان عضو هیئت مدیره ناشران دانشگاهی نیز در نشست «لزوم حمایت از تولید کاغذ در کشور و ‬ ‫تجهیز و راه‌اندازی کارخانه‌های داخلی‬» گفت: در بحث کاغذ که بحثی اساسی است باید به عنوان کالای استراتژی به آن نگاه کرد گندم و کاغذ همواره نیاز اساسی جامعه بوده و لازم و ملزوم همدیگرند یکی برای جسم و دیگری برای جان آدمی.

 
 در برابر گرانی کاغذ غافلگیر شدیم

 
وی ادامه داد: 34 سال از انقلاب اسلامی می‌گذرد و ما هنوز در تولید کاغذ به خودکفایی نرسیده‌ایم در جامعه کنونی با یک غافلگیری مواجه شده‌ایم. کاغذ از هر 25 هزار تومان به 100 هزار تومان رسید و این گرانی چهار برابر همه ابعاد صنعت نشر را تحت تأثیر قرار داد.

 

وی با یادآور اینکه گرانی کتاب به دلیل گرانی کاغذ است خاطر نشان کرد: در برابر این آسیب مدیریتی صورت نگرفت و در هر حال بسیاری از موسسات انتشاراتی تعطیل یا نیمه فعال شدند و تیراژ کتاب‌ها هم بسیار پایین آمده با توجه به اینکه کتاب معقوله‌ای فرهنگی است اما حرکتی از سوی وزارت صنعت و معدن و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت نگرفت. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وارد‌کننده کاغذ نیست اما متولی فرهنگ است و نقش مستقیمی در این عرصه دارد.

 

عضو هیئت مدیره ناشران دانشگاهی با بیان اینکه در بحث یارانه‌ها کاغذ در اولویت هفتم قرار گرفته است خاطر نشان کرد: تولید‌کننده با ارز آزاد کتاب تولید می‌کند ولی عده‌ای از ارز مبادله‌ای استفاده می‌کنند و هیچ نظارتی در این موضوع صورت نمی‌گیرد و وزارتخانه‌ها به این موضوع جوابگو نیستند.

 

وی با بیان اینکه در صنعت کاغذ می‌توانیم خودکفا باشیم خاطر نشان کرد: کارخانجات با 50 درصد ظرفیت خود در حال حاضر کار می‌کند و برای آسیب‌شناسی باید به دنبال علت‌ها بود. آیا با همه بحث‌هایی که برای ارزانی کاغذ شد کاری هم صورت گرفت با صد میلیارد که با توجه به نرخ تورم به اندازه خانه‌ای در شمال شهر تهران است می‌توانستیم کارخانه کاغذ کارون را راه‌اندازی کنیم اما این کار صورت نگرفت. اگر در این عرصه عشق و علاقه‌ای نبود محال بود با این مسئله بتوان کنار آمد.

 

وی اضافه کرد: صنعت نشر از شریف‌ترین صنوف است و ناشران وظیفه سنگین را برعهده گرفته‌اند در این عرصه خلاء‌های زیادی وجود دارد که با همت ناشران پر می‌شود.در حال حاضر دانشجویان ما از منابعی استفاده می‌کنند که همگام با خارج از کشور است در حالی که ما در گذشته از منابعی استفاده می‌کردیم که 20 سال پیش در خارج از کشور از آنها بهره می‌بردند.

 

اشتراک گذاری مطلب در شبکه های اجتماعی

نوشتن دیدگاه