PAPNA.ir ...

کاتال تلگرام

كاهش 50 درصدی تيراژ چاپ قرآن به دلیل نوسان ارز

معاون نظارت بر چاپ و نشر سازمان دارالقرآن الكريم گفت: افت تيراژ چاپ قرآن در سال 91 دلايل مختلفي دارد كه مهمترين آن‌ها گراني كاغذ و نوسان ارز در كشور بوده است.

معاون نظارت بر چاپ و نشر سازمان دارالقرآن الكريم گفت: افت تيراژ چاپ قرآن در سال 91 دلايل مختلفي دارد كه مهمترين آن‌ها گراني كاغذ و نوسان ارز در كشور بوده است.

به گزارش آژانس خبری چاپ و بسته بندی ایران، احمد حاجی شریف معاون نظارت بر چاپ و نشر سازمان دارالقرآن الكريم با اشاره به عملكرد اين معاونت گفت: تعداد مجوز تيراژ قرآني صادر شده در سال 91 توسط سازمان دارالقرآن نسبت به سال 90 با كاهش 50 درصدي روبرو بوده و اين كاهش تيراژ مساله بسيار مهمي است كه دلايل مختلفي دارد. در سال 91 تعداد 353 مورد مجوز چاپ به ناشرين قرآني داده شده و 3 ميليون و 920 هزار و 200 مجوز تيراژ قرآن صادر شده است.

وي ادامه داد: اين آمار نسبت به سال گذشته نزديك به 50 درصد كاهش داشته است بطوريكه در سال 90 تيراژ مجوز‌هاي چاپ سازمان دارالقرآن به ناشرين قرآني بيش از 6 ميليون و 600 هزار جلد بوده ولي در سال 91 به 3 مليون و 920 هزار و 200 جلد كاهش پيدا كرده است.

حاجي‌شريف تصريح كرد: افت تيراژ در سال 91 دلايل مختلفي دارد كه مهمترين آن‌ها گراني كاغذ و نوسان ارز در كشور است. همچنين يكي ديگر از دلايل افت تيراژ قرآن تصميمي است كه مركز طبع و نشر قرآن كريم گرفت و از 15 خرداد سال گذشته به ناشريني كه براي اولين بار و به شيوه قرآن‌هاي ايراني (خط مرحوم نيريزي، طاهر خوشنويس و احمد نجفي زنجاني) بخواهند قرآن چاپ كنند، به آنها مجوز داده نمي‌شود. ناشريني كه از سال‌هاي قبل اين قرآن‌ها را چاپ مي‌كردند نيز تا پايان سال 92 مي‌توانند چاپ‌هاي مجدد را انجام دهند و بعد از آن اين ناشرين هم حق چاپ اين قرآن‌ها را ندارند.

معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآن الكريم با اشاره به اينكه اين نوع تصميم‌ گيري‌ها در زمينه چاپ قرآن نظام را با مشكلات زيادي مواجهه خواهد كرد اظهار داشت: التزام به رسم‌المصحف، دشواري قرائت را به همراه دارد و همين موضوع دليلي است كه تيراژ قرآن كم شده است.

وي همچنين پيرامون قرآن‌هاي نمونه چاپ شده در سال گذشته افزود: قرآني به خط ميرزا حسين معتقد اهرمي ري شهري توسط بنياد ايرانشناسي بوشهر در كاغذ گلاسه به شكلي نفيس و در قطع وزيري چاپ شد كه اين قرآن حدود 180 سال قبل كتابت شده بود و از ويژگي‌هاي آن اين است كه به اصطلاح به آن مي‌گويند «قرآن قرينه‌اي». قرآن ديگري كه براي اولين بار در ايران با اين ويژگي چاپ شد، قرآني با خط نستعليق بود كه كتابت آن به عهده استاد حبيبي بود و در سال 91 توسط انتشارات سرمدي به چاپ رسيد. در تمام صفحات اين قرآن كد‌هايي وجود دارد كه با قلم‌هاي گويا قابل خواندن است.

حاجي شريف افزود: استاد محمد ابراهيم قمي در حدود 300 سال قبل قرآني كتابت كرده بودند. اين قرآن در 97 صفحه است و هر صفحه 37 سطر دارد كه با توجه به مشكلاتي كه داشت در سال گذشته چاپ نشد و ان شا‌ءالله اين قرآن در سال 92 به چاپ مي‌رسد.

معاون نظارت بر چاپ و نشر سازمان دارالقرآن الكريم در پاسخ به اينكه طرح مكانيزه كردن تصحيح قرآن كريم چند درصد پيش رفته است، عنوان كرد: هدف ما پيشرفت در فاز 3 اين طرح است بطوريكه قرآن‌هايي در قطع‌ها و سطرهاي مختلفي داشته باشيم و تصحيح مكانيزه به طور 100% بر قرآن‌هاي مختلف جواب دهي داشته باشد.

وي با اشاره به تلاش گروه مهندسي اين سازمان، ادامه داد: مساله مكانيزه كردن تصحيح قرآن در حال پيگيري است و اميدواريم در آينده نزديك به تصحيح 100 درصد مكانيزه قرآن كريم به منظور تسهيل در انجام تصحيح در كمترين زمان نايل شويم.

احمد حاجي‌شريف با اشاره به اينكه انتشارات اسوه وابسته به سازمان اوقاف و امور خيريه بيشترين همكاري را با سازمان دارالقرآن در زمينه چاپ و نشر قرآن داشته است اظهار داشت: سازمان دارالقرآن با تعداد 60 نفر مصحح قرآني به صورت پروژه‌اي همكاري مي‌كند. هر قرآن حداقل در 3 مرحله تصحيح مي شود و در هر مرحله نيز 5 نفر بايد قرآْن را تصحيح كنند كه اگر غلطي از دست يك مصحح در رفت، مصحح ديگر متوجه آن شود. بعضي از قرآن‌ها با توجه به پيچيدگي‌هاي كتابت و علامتگذاري، بيش از 10 مرتبه در هر نوبت تصحيح مي شود.

اشتراک گذاری مطلب در شبکه های اجتماعی

نوشتن دیدگاه