PAPNA.ir ...

کاتال تلگرام

محال است بگذارم اتحادیه چاپخانه داران همدان زیرمجموعه شود/ قول الکی نمی دهم

 صنعت چاپ به عنوان صنعت مادر در دنيا شناخته مي شود و همدان به لحاظ بهره مندی از چاپخانه های قوی حرف برای گفتن دارد اما شش سال از انحلال اتحادیه چاپخانه داران همدان می گذرد و همچنان وعده ها برای احیای مجدد آن بی عمل باقی مانده اند.

 صنعت چاپ به عنوان صنعت مادر در دنيا شناخته مي شود و همدان به لحاظ بهره مندی از چاپخانه های قوی حرف برای گفتن دارد اما شش سال از انحلال اتحادیه چاپخانه داران همدان می گذرد و همچنان وعده ها برای احیای مجدد آن بی عمل باقی مانده اند.

به گزارش آژانس خبری چاپ و بسته بندی ایران به نقل از مهر، صنعت چاپ و فعال بودن آن در استانی با سابقه تاریخ و تمدن همدان موضوعی مهم است و احیای اتحادیه چاپخانه‌داران استان و کمک به رونق این صنعت در همدان نشانی بر درک این اهمیت است.

پرواضح است که بخش خصوصی نقش خود را در تثبیت مرکزیت همدان در چاپ غرب کشور ایفا کرده است و سرمایه‌گذاری برای راه‌اندازی بزرگترین چاپخانه غرب کشور در همدان بخشی از این نقش بوده و اکنون نوبت بخش دولتی است که با کمک به احیای اتحادیه چاپخانه‌داران استان و همچنین تاکید بر انجام کارهای چاپی در چاپخانه‌های استان و پیشگیری از خروج سرمایه از همدان نقش خود را در کمک به صنعت چاپ ایفا کند.

البته این به معنی رد حمایت‌های صورت گرفته از این صنعت در استان همدان تاکنون نیست بلکه تاکیدی بر توجه بیشتر برای هماهنگی حرکات بخش خصوصی با بخش دولتی است.

اینکه هماهنگی بین این دو بخش حالت هم‌افزایی و هم‌پوشانی داشته باشد در وضعیتی روی خواهد داد که حرکات این بخش خصوصی و دولتی با هم هماهنگ باشد و اگر طرح توسعه‌ای از سوی بخش خصوصی پیگیری می‌شود، طرح‌های کمکی به توسعه صنعت چاپ نیز در بخش خصوصی پیگیری شود.

نه اینکه به جای این طرح‌ها با پیگیری انحلال اتحادیه چاپخانه‌داران استان وضعیت این صنعت در استان بغرنج توصیف شود.

در همین راستا خبرگزاری مهر که از چندی پیش نیز پیگیر وضعیت اتحادیه چاپخانه داران استان همدان بوده است میزگردی را با حضور دست اندرکاران حوزه چاپ برگزار کرد تا ضمن بیان مشکلات این بخش در جریان سرانجام این موضوع قرار گیرد.

در این میزگرد چندساعته رئیس مجمع امورصنفی همدان، مدیر چاپخانه پیام رسانه، نماینده نشریات استان همدان و دو تن از کارشناسان صاحب نظر در خصوص موضوع بحث حضور داشتند که در ادامه مطلب گفتگو با این افراد را می خوانیم

در خصوص آخرین وضعیت اتحادیه چاپخانه داران همدان توضیح بفرمایید؟

فرسایی، رئیس مجمع امور صنفی همدان: وضعیت اتحادیه چاپخانه داران همدان بارها مورد بحث واقع شده و در بررسی های انجام شده حدود 35 واحد صنفی در همدان که زیرمجموعه اتحادیه مهر و پلاک هستند شناسایی شده که این مقوله با چاپخانه داران مرتبط است و اگر بتوان واحدهای صنفی دیگری را که با این موضوع مرتبط هستند شناسایی کنیم شاید بتوانیم آمار را به حدی رساند که این اتحادیه مستقل شود.

عنوان شده که اتحادیه چاپخانه داران همدان باید زیر مجموعه سایر اتحادیه ها قرار گیرد، چرا؟

فرسایی: در جلسه ای هیئت مدیره اتحادیه رایانه را به این توافق رساندیم که اتحادیه چاپخانه داران از این اتحادیه گرفته شود چرا که باید حق داد اتحادیه چاپخانه داران دارای قدمتی گرانسنگ است و نباید زیر نظر یک اتحادیه تازه تاسیس آورده شود.

شاید یکی از ضرورتهایی که  در اتحادیه چاپخانه داران احساس می کنم قدمت این اتحادیه است، چون از پیشکسوت ترین اتحادیه های استان همدان است.

من همه تلاشم را می کنم که این اتحادیه از وضعیت کنونی خارج شده و به یک اتحادیه قدرتمند تبدیل شود.

اگر اعتقاد براینست که اتحادیه چاپخانه داران باید استقلال داشته باشد چراتاکنون تعلل شده است؟

فرسایی: استقلال اتحادیه چاپخانه داران منوط به پیگیر بودن اعضای صنف چاپخانه داران است چون وقتی پیگیری نمی کنند طبیعتا جریان سازی هم نخواهد شد.

طبق قانون، اتحادیه ای که اعضای 100 نفری داشته باشد، می تواند مستقل شود البته به شرطی که پروانه کسب اعضایش نیز دائم باشد.

اتحادیه چاپخانه داران همدان می تواند در راستای به حد نصاب رسیدن با چند رسته دیگر صنفی ادغام شود و اتحادیه مستقل چاپخانه داران همدان را تشکیل دهند.

 اینکه گفته می شود بارها این مهم عنوان شده اما نتیجه نداشته را تایید می کنید؟

فرسایی: مجمع امور صنفی بر اساس درخواست ها پیگیر می شود اما رئیس سابق اتحادیه چاپخانه داران همدان درخواست نداد اما با این حال در کمیسیون مصوبه ای گرفتیم که کار را کارشناسی کرده و به کمیسیون بیاوریم و بررسی شود تا برای اتحادیه تصمیم گیری شود.

این مصوبه ظرف یکماه گذشته تحقق یافت تا برای اتحادیه هایی اینچنینی تصمیم گیری شود و در کمیسیون نظارت تصمیم قطعی گرفته شود.

علت اینکه اتحادیه چاپخانه داران همدان با آن همه قدمت به وضع کنونی افتاد چه بود؟

فرسایی: من ضعف این موضوع را در هیئت مدیره می دانم اتحادیه اگر هیئت مدیره قوی داشته باشد و پیگیر کارهای اعضای خود باشد شک نکنید که به مشکل برنمی خورد، ضعف در این است که یک هیئت مدیره انتخاب می کنند که توانایی و اطلاعات کافی در خصوص قانون نظام صنفی ندارد و پیگیر مشکلاتش نیست.

وقتی از اتحادیه چاپخانه داران درخواست کردم که علت را بررسی کنند که چه عواملی سبب کم شدن آمار اعضای چاپخانه داران همدان شده است جوابی نگرفتم.

برخی از رسته ها مثل جعبه سازی، لیتوگرافی، چاپ دیجیتال باید مدیریت شود تا به کمک این رسته ها اتحادیه چاپخانه داران همدان مجددا پا بگیرد.

هیئت مدیره باید کارگروه های تخصصی تشکیل و موضوعات مختلف را پیگیری کند و اگر لیتوگرافی زیرمجوعه آن است از آن هم نماینده داشته باشد تا مشکلات آن را نیز بررسی کند.

رسته های ما قابل تغییر است و برخی رسته ها و اتحادیه ها نیز جدیدا ایجاد شده و این امکان وجود دارد که اتحادیه چاپختنه داران رسته های مرتبط را درگیر کار کند

 آیا تنها به صرف اینکه تعدادچاپخانه های همدان کمتر از 100 واحد است می توان از تشکیل اتحادیه خودداری کرد؟

فرسایی: وقتی آمار زیر 100 واحد می شود قانون می گوید آمار اتحادیه از حدنساب افتاده و باید با اتحادیه ای که همگن است ادغام شود که این نظر کارشناسی است.

عدم حمایت از دلایل اصلی کم شدن اعضای چاپخانه داران است در این زمینه چه اقدامی کرده اید؟

فرسایی: بحث حمایت از یک اتحادیه در این است که ما در اجرای ماده 37 قانون نظام صنفی تمام وظایف محول شده به مجمع کار نظارتی است و در حوزه نظارتی فعالیت ها انجام می شود.

اگر اتحادیه مشکلی داشته باشد به مجمع انتقال می دهد چراکه مجمع پل ارتباطی بین اعضای اتحادیه ها با سازمان صنعت و معدن به عنوان یک نهاد دولتی است و باید پیگیری مشکلات و موضوعاتی که اتحادیه ها درگیر آنها هستند، باشد.

بر اساس قانون، کمیسیون نظارت تصمیم گیرنده است که در این کمیسیون 9 نفر از مسئولان ارشد استان حضور دارند و تصمیم گیری می کنند و ما نیز باید مصوبات این کمیسیون را اجرا کنیم.

نصرت الله طاقتی احسن مدیر چاپخانه "پیام رسانه" نیز یکی دیگر از حاضران در این میزگرد بود که وی نیز به دفاع از اقدامت انجام شده در این زمینه پرداخت.

 به عنوان مدیر بزرگترین چاپخانه غرب كشور در همدان چه دفاعی در خصوص صحبت ها آقای فرسایی دارید؟

طاقتي احسن: ضمن تشكر از دست اندر كاران خبرگزاری مهر براي پيگيري سوژه بلاتگلیفی اتحاديه چاپ خانه دارن و وضعیت چاپ در استان همدان که با موضوع را اراده قوي پيگيري مي كنند و مطمئنم با تلاش این مجموعه به نتيجه خواهد رسيد، لازم است بیان کنم که در سال 85 بود كه به دليل تعداد كم اعضا، اتحاديه چاپ خانه داران از طرف مجمع امور صنفي و سازمان بازرگاني وقت منحل اعلام شد.

از آن زمان به بعد متاسفانه نه اتحاديه ديگري معرفي و نه براي احيا اتحادیه چاپخانه داران همدان تلاش مي شود تا اینکه سال گذشته طي جلساتي كه مجموعه چاپ خانه داران همدان در اداره ارشاد همدان داشتيم و بعد از صحبت هاي  انجام شده، شوراي پنج نفره ای براي پيگيري احيا اتحاديه تشكيل شد.

در واقع در حال حاضر ديگه اتحاديه جان و رسميت قانوني ندارد فقط تلاشي كه شد تشکیل شوراي پيگيري بود كه

به كمك اصناف، اداره ارشاد و بازرگاني تشكيل شود كه جلسه اول آن در سفر سوم هيئت دولت به همدان انجام شد و متاسفانه منجر به نتيجه مثبت نشد.

علت اینکه نتیجه ای از این نشست حاصل نشد چه بود؟

طاقتی احسن: متاسفانه كم لطفي هاي نماينده محترم سازمان بازرگاني وقت مبني بر اينكه اجراي مر قانون و حتما با تعداد 100نفر برای ایجاد اتحادیه، اين اجازه را نداد كه پيگيري ها انجام شود و از آن موقع به بعد هم دو سه مورد تلاش هايی كه شد به دليل انگيزه پايين مسئولان محترم و عدم ورود جدي مجمع امور صنفی نتيجه ای حاصل نشد.

زماني مقرر شد زير مجموعه ای از صحافداران که توليداتشان از چاپ نشئت مي گيرد با اتحادیه چاپخانه داران تجمیع شوند و زماني شنيديم مي خواهند مجموعه اي از رايانه شوند و رايزني هاي شفاهي كرديم و متذكر شديم که صنعت چاپ به عنوان صنعت مادر در دنيا شناخته مي شود و به دليل اينكه سرمايه بري بالا دارد و تخصص ويژه مي خواهد امكان اين را ندارد كه در  استان همدان تعداد واحدها به 100 عدد برسد و توصيه كرديم از  تجربه استان هاي ديگراستفاده كنند.

 اینکه گفته می شود انحلال اتحادیه چاپخانه داران به ضرر مجموعه شده است را تایید می کنید؟

طاقتی احسن: در استان هاي ديگر كه تعداد چاپخانه داران آن كمتر از استان همدان است، اتحاديه واحد وجود دارد كه مجمع امور صنفي آنها، زير شاخه هاي از ساير صنوف را كه به نوعي در ارتباط با چاپ هستند به اين اتحاديه اضافه كرده در حالي كه در همدان اين اتحاديه را مي خواهند به صنوف ديگر تقسيم كنند.

خوشبختانه استان همدان در حوزه چاپ به عنوان پايلوت و مركز غرب كشورتبديل شده است و  به دليل ظرفيت خوبي كه در اين استان به وجود آمده و تعداد چاپخانه هاي خوب و مدرن و انجام کار بيش از 4 و 5 استان همجوار در حوزه نشريات و غيره در همدان و حتي فعال شدن بخش صادرات استان در حوزه چاپ و انجام كار هاي صادراتي به خصوص به سمت اقليم كردستان و عراق نشان دهنده تبدیل شده همدان به مركزيت چاپ غرب كشور است و بايد براي ارتقا آن تلاش هايي را انجام دهيم

چه تعداد واحد فعال در عرصه چاپ در استان همدان وجود دارد؟

طاقتی احسن: در استان همدان 64 واحد صنعت چاپ وجود دارد که مي توان با اضافه كردن ليست هاي نزديك به اين صنف آن را به عدد 100 هم رساند.

هر چند در آخرین جلسه تشکیل شده در خصوص تشکیل اتحادیه چاپخانه داران استان همدان اعلام شد كه گويا مجمع تبصره اي دارد كه با کمتر از  100 واحد هم اين امكان وجود دارد كه حتي اتحاديه مستقلي تشكيل شود.

جناب آقای فرسایی شما مدعی هستید که چاپخانه داران پیگیری لازم را انجام نمی دهند اما گفته های آقای طاقتی خلاف این موضوع را نشان می دهد دفاعی دارید؟

فرسایی: مجمع امور صنفی همدان این مهم را به کمیسیون پیشنهاد داده و طرح کرده اما آنچه جای سئوال دارد اینکه چرا وقتی جلسه ای مرتبط با چاپخانه داران برگزار می شود از مجمع برای حضور در نشست دعوت نمی شود؟ باید از مجمع نیز دعوت می کردند چون من به دفاع از چاپخانه دارن حرف برای گفتن دارم و می توانم با همان 60 عضو کنونی هم اتحادیه را ایجاد کنم که این مهم پیگیری می خواهد که باید چند فرد فعال معرفی شوند تا من نیز نامه اش را به کمیسیون نظارت بدهم با این وضعیت محال است بگذارم اتحادیه چاپخانه داران زیرمجموعه اتحادیه دیگری شود.

تا دوران مسئولیت من تمام نشده این اتحادیه را مجزا می کنم چون دوران مسئولیت ما دوساله است و اگر ارشاد جلسه ای داشته باید ماهم در جریان قرار می داد.

یکی از مشکلات ما مشکلات مدیریتی است و متاسفانه مدیران در جایگاه هایی گزارشاتی می دهند اما عمل نیست.

اگر ارشاد جلسه ای در زمینه اتحادیه چاپخانه داران برگزار کرده باید از مجمع نیز دعوت می کرد چرا که در این زمینه حرف برای گفتن داریم.

ارشاد در حوزه تخصصی روزنامه ها می تواند نظر بدهد اما در حوزه پروانه کسب باید مجمع امور صنفی و اتحادیه وارد شود

به هرحال این مشکل باید هرچه سریعتر حل شود چه باید کرد؟

فرسایی: رفع این مشکل فرد پیگیر این موضوع را می خواهد چراکه مشکلات مجمع امور صنفی بیش از آنچیزی است که فکر می کنید

من رای دبیرخانه کمیسیون نظارت را بر روی این مسئله گرفته ام و آنها قانع کرده ام و حتی 34 رسته مهر و پلاک نیز برای این اتحادیه نگه داشته ام، من معتقد هستم رسته چاپ دیجیتال نیز باید زیرمجموعه اتحادیه چاپخانه داران باشد

با تبصره ماده قانونی می توانم این واحدها را زیرمجموعه چاپخانه داران کرد و این اتحادیه مستقل را ایجاد کرد.

اما یکی دیگر از حاضران در این میزگرد یک فعال رسانه ای و از دست اندرکاران تهیه نشریات در همدان بود، محمدغلامی با سابقه بیش از 10 سال در امور مطبوعات نیز در این خصوص نظراتی داشت.

 شما به عنوان يكي از فعالان عرصه چاپ و مطبوعات تقویت صنعت چاپ در همدان را تا چه اندازه در توسعه نشریات موفق می دانید؟

محمدغلامی: بحث روزنامه ها در استان همدان در چند سال اخير به ويژه در يك سال اخير افت پيدا كرده كه دلايل اصلي آن بی توجهی به ایم بخش است.

اخیرا حدود پنج نشريه و هفته نامه تعطيل و يكي از روزنامه های استان همدان نيز تعطيل شده و اين امر برای استان همدان كه ماهيت فرهنگي داشته و پايتخت تاريخ و تمدن كشور است، زیبنده نیست

به طور كلي نشريات استان همدان با نشيب هاي بدون فرازي روبرو بودند كه از جمله دلايل آن مشكل نقدينگي است و از طرفي بحث چاپ و هزينه چاپ هم يكي از مشكلات است كه محتوا را تحت تاثير قرار داده است.

دست اندركاران نشريات فكر و تمركزشان براي هزينه چاپ  است و اينكه هزينه كاغذ و چاپ بالا رفته و باعث افت تيراژ شده است.

هفته نامه ها و نشريات همدان پتانسيل بالايي در چرخه و گردش مالي چاپ خانه ها دارند و از مشتريان اصلي آنها هستند و سالانه 40 ميليون تومان هزينه چاپ مي دهند و اگر چاپ خانه ها در قالب تعاوني يا اتحاديه شكل بگيرد سرمايه در گردش آن نيز به رسانه ها بر مي گردد.

اینکه گفته می شود نبود اتحادیه از دلایل بی توجهی به نشریات است را تایید می کنید؟

غلامی: در استان همدان هشت هفته نامه فعال داريم که اگر ساماندهي صورت بگيرد و چاپخانه ها در قالب اتحاديه مشخص سرمايه گذاري كنند، هزينه ها در یک جا جمع می شود و کمک حال هم خواهند بود.

همدان در بحث چاپخانه هيچ نوع كمبود سخت افزاري ندارد و با راه اندازی بزرگترین چاپخانه غرب کشور در همدان، دغدغه زمان بندي چاپ نیز از بین رفته اما ایجاد مشغله ذهنی برای فعالان این بخش کارها را تحت تاثیر قرار می دهد.

آقای طاقتی در یک نگاه کلی مشکل اصلی چاپخانه داران همدان را چه می دانید؟

طاقتی: بزرگترين مشكل  و پر هزينه ترين مشكل مربوط به حوزه كاغذ است تجار ما با ارز مبادلاتي كاغذ وارد مي كنند و با نرخ آزاد كاغذ مي فروشند و حدود 30 درصد هزينه كاغذ و چاپ بالا مي رود.

پيشنهاد مي كنم مجمع امور صنفي و صنعت و معدن در اختصاص ارز مبادله اي به صنعت چاپ استان همدان تلاش كنند كه با اين موضوع 30 درصد هزينه ها كاهش مي يابد.

به همين دليل توصيه ام اين است حالا که ارز مبادله اي ديگر نمي رسد به اندازه سهم استانمان كاغذ وارد كنيم، مي شود از بازار كاغذ تهيه كنيم منتهي نيازمند تامين حتما سرمايه و نيازمند اين است كه با چاپخانه ها هماهنگي شود.

جناب آقای فرسایی نقش مجمع در برنامه های حمایتی چیست؟

فرسایی: در پاسخ به اظهارات آقای طاقتی در مورد کمبود کاغذ باید گفت مباحث ارزی در سیاستهای کلان مملکت جزیره ای نیست و بر اساس راهبرد است

وظیفه مجمع امور صنفی این است که هیئت مدیره اتحادیه مشکلات صنفی اش را برای مجمع بیان می کند

بحث کاغذ یک موضوع اصلی است که هیات مدیره توانمند باید این را بر اساس موضوع چاپ و با توجه به شرایط موجود ارائه کند تا در مراکز تصمیم گیری استان و در تنظیم بازار مطرح و در کمیسیون نظارت مصوب شود.

درست است که بحث کاغذ مشکل ساز می شود اما باید مراقبت کنیم مباحث اقتصادی به موضوعات امنیتی تبدیل نشود.

چراکه هرجا موضوع اقتصادی مقداری خود را نشان می دهد به موضوعات امنیتی گرایش پیدا می کند باید این مشکل حل شود.

مجمع امور صنفی با این همه قدرت و ظرفیت باید در تصمیمات استانی و کشور موثر باشد و این مشکلات باید از جانب اعضا به هیئت مدیره اطلاع داده شود تا اتحادیه به مجامع صنفی ارجاع و مجمع آنرا پیگیر شود.

زیربنای ما باید قدرتمند شود چون در حال حاضر فوندانسیون ما ایراد دارد اعضا و اتحادیه ما ضعیف عمل می کنند و چون ضعیف عمل میکنند ما مطلع نمی شوم تا پیگیر شویم.

متاسفانه حلقه های زنجیر ما ازدست رفته است و باید این موضوع را از چند جهت پیگیری کنیم و از طرف چند مجموعه وارد عمل شویم چون اینگونه زودتر پیگیری می شود و وقتی دو نهاد یک موضوع را مطرح کنند جریان سازی و پیگیری می شود.

 راهکارهای شما برای تقویت مطبوعات هدان چیست؟

غلامي: بايد به اين نكته تاكيد كنم كه  با توجه به ظرفيت هايي كه در استان همدان داريم  در حوزه چاپ بايد راهكاري ارائه داد كه بتوان از ظرفيت هاي بالايي كه در حوزه چاپ داريم استفاده بهتري شود.

براي اين مشكل چند تا پيشنهاد دارم يكي اينكه همكاري مضاعف و ويژه با رسانه ها و در اولويت قرار دادن رسانه ها و دادن تخفيف به آنها با توجه به تاثيري كه رسانه ها در حوزه فرهنگ و اجتماع و اقتصاد دارند.

حمايت مسئولين هم بايد به نوعي شكل بگيرد و مسئولين از نشريات براي افزايش منابع مالي شان جمایت کنند.

بايد مديريت جذب منابع را بالا ببريم و نشريات استان يك مديريت حداقلي داشته باشند.

در یک جمع بندی مختصر مهمترین مشکلات چاحانه داران همدان را عنوان کنید؟

طاقتی: نبود اتحاديه يكي از مشكلات بزرگ است و تلاش هايي نيز انجام شده و كوتاهي هايی هم صورت گرفته است اما نبود اتحاديه چند تا مشكل جدي براي اتحاديه چاپ خانه داران ايجاد كرده است.

اوليش اين است كه به جز ارشاد متولي ندارد در حالی که حوزه اصناف براي ما يك متولي قوي است و ما علاقه منديم زير اين چتر باشيم كه حمايت شويم.

همچنين ما محروم شده ايم از تسهيلات، نه مي توانيم تسهيلات يارانه اي بابت اين بحث هدف مند سازي در بخش جامعه مان بگيريم ونه متاسفانه توانستيم از تسهيلاتي که بابت بازسازي دستگا هاي فرسوده وجود دارد بهرمند شویم وحتی از حوزه نيروي انساني نیز غافل شديم.

منظورتان از غافل شدن از نیروی انسانی در عرصه چاپ چیست؟

طاقتی: اصلا در حوزه چاپ كلمه اي به نام آموزش و بهبود كار مفهومي ندارد.

ما حتي با يكي دو نفر از روساي دانشگا هها خواستيم كه به دليل اينكه همدان اين مركزيت را پيدا كرده و از استان هاي ديگر هم برای سپردن کارها به همدا استقبال مي شود بيآيند و رشته اي به نام صنعت چاپ را در استان راه اندازي كنند چون اين ظرفيت خالي است، البته مجمع امور صنفي نيز مي تواند كمكمان كند تا اين اتفاق بيافتد.

و يا اینکه حداقل امكانات رفاهي و امنيت شغلي براي صنوف كارگران چاپ خانه ها هنوز وجود ندارد.

و از طرفي دیگر به بحث انتخابات برسيم كه متاسفانه چون هيچ متولي خاصي  از نظر تعيين قيمت وجود ندارد و هر كس هر قيمتي مي خواهد مي دهد و متاسفانه تعرفه ها هم تعرفه هاي منفي شده و به جاي اينكه گرانتر كار انجام دهيم بر عكس شده و رقابت منفي شده و ارزانتر كار انجام مي دهيم و حتي بعضي جاها به حد اقل هاي سودي كه من محاسبه كردم، منطقي به نظر نمي آيد.

ضمن اينكه طبيعي است نظارتي وجود ندارد خداي نكرده ممكن است در ايام انتخابات خطاي بروز كند مطلبي در چاپخانه چاپ شود كه اصلا جامعه را به تنش بكشد و اينها از معايب است.

در تكميل فرمايش آقای غلامي هم بايد بگويم بخش خصوصي ضعيف است و مجمع امور صنفی و اتحاديه از جنس بخش خصوصي است.

نشريات همدان نیازمند کمک هستندو  واقعا ديگر دارند نفس هاي آخر را مي كشند، تعدادي تعطيل شدند که این زیبنده همدان نیست.

درجمع بندی نهایی از این میزگرد چه زمانی را برای فعال نمودن اتحادیه چاپخانه داران قول می دهید؟

فرسایی: در تکمیل صحبت های طاقتی باید بگویم که آقای طاقتی شما پیگیر بودید اما کریدوری که انتخاب کردید اشتباه بود اگر همان زمانی که به رئیس اتحادیه چاپخانه داران تاکید کردم فردا صبح بیا اما نیامد و چند ماه طول کشید این مسائل پیش نمی آمد

اگر اتحادیه شکل گرفت که من مطمئن هستم انجام می شود بحث حمایت مالی را نیز دنبال خواهیم کرد چون برخی از بانک ها به دلیل گردشهای مالی سنگینی که مجمع دارد علاقمند به ارتباط های مالی با این مجموعه هستند و می توانیم وام های خوب با درصدهای پایین برای شما بگیریم

بحث پیگیری ایجاد اتحادیه دیر شروع شد اما مطمئن باشید ایجاد می شود و امیدواریم تا شهریورماه بتوانیم شرایط مالی را نیز برایش ایجاد کنیم هر کاری از دستم بربیاد انجام می دهم و قول الکی نمی دهم چون راه اندازی این اتحادیه به نفع مردم هست.

 ________________________

گفتگو: زهرا مرادوند و زهرا ذوالفقاری

اشتراک گذاری مطلب در شبکه های اجتماعی

نوشتن دیدگاه