PAPNA.ir ...

کاتال تلگرام

افزایش تعرفه واردات کاغذ پیامدهای بسیاری در بر دارد

جلسه کارشناسی بررسی افزایش تعرفه کاغذ از 5 به 14 درصد در اتاق بازرگانی ایران به میزبانی مهندس مظفر علیخانی معاون فنی و خدمات بازرگانی اتاق برگزار شد.

به گزارش آژانس خبری چاپ و بسته بندی ایران، در این نشست که با حضور کارشناسان و مدیران بخش دولتی و خصوصی صنعت چاپ برگزرا شد، مهندس مهرداد نباتچیان نایب رییس اتحادیه صادر کنندگان صنعت چاپ ایران نیز حضور داشت.

مهندس مهرداد نباتچیان مدیر یکی از بزرگترین واحدهای مصرف کننده کاغذ و تولید کننده مقوا در کشور است. وی در این نشست با نگاهی به اهمیت تحمایت از تولید داخلی گفت: با توجه به اینکه دولت و کشور موظف است که از تولید کنندگان داخلی حمایت کند، اما باید به این نکته اشاره کرد که این تولید از نظر کمی و کیفی پاسخگوی مصرف و نیاز بازار داخلی نیست.

نایب رییس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ افزود: در ایران سالانه بطور متوسط 400 هزار تن کاغذ تحریر مصرف می شود و این درحالی است که کارخانه های کاغذسازی مانند پارس و مازندران و امسالهم تنها 140 هزار تن تولید دارند. با یک محاسبه ساده به عددی قابل توجه و تقاضای بازار مواجه می شویم.

مدیر شرکت آسان قزوین ادامه داد: با توجه به اینکه افزایش نرخ واردات کاغذ تنها ایجاد حباب تورم کرده و هیچ کمکی به تولیدکنندگان داخلی نخواهد کرد، از سوی دیگر این حباب تورمی با افزایش قیمت تمام شده محصول خواهد شد.

وی افزود: یکی از ضررهای این افزایش قیمت متوجه بخش تولید کتاب و مجلات خواهد بود، این افزایش تعرفه بی شک ضربه مهلک به تولید کتاب و متعاقبا سرانه مطالعه در کشور وارد خواهد کرد.نکته قابل توجه دیگر اینکه با اختصاص کاغذ تولید کارخانه های داخلی به بخش کتاب و مجلات حجم قابل توجه ای از کاغذ مورد نیاز در صنعت بسته بندی کاهش خواهد یافت و افزایش تقاضا در این بخش باعث افزایش قیمت بسته بندی ها خواهد شد که تاثیری مستقیم در اقتصاد خانواده در بر دارد.

نباتچیان با اشاره به بسته ارایه شده برای خروج از رکود توسط دولت گفت: تاثیر این افزایش تعرفه بطور مستقیم در قدرت خرید مردم اثر خواهد داشت و این درحالی است که دولت بسته خروج از رکود اقتصادی ارایه داده پس باید گفت این افزایش با توجه به این بسته معقول نیست.

وی در پایان این نشست با اشاره به اقلیم ایران گفت: افزایش تعرفه به چه قیمتی است؟ با نگاهی به وضعیت محیط زیست و جنگل های داخلی ، وضعیت بارش و بحران خشکسالی و تولید تنها 25 درصد کارخانه های کاغذ سازی در طول زمان منطقی برای افزایش تعرفه واردات وجود ندارد.

اشتراک گذاری مطلب در شبکه های اجتماعی

نظر خود را بیان کنید