PAPNA.ir ...

کاتال تلگرام

بررسی علل تعطیلی600 چاپخانه در دوسال اخیر!!!

بی شک چاپخانه داری تابعی از اقتصاد کلان است و وضعیت چاپخانه ها جزیی از یک کل، اما این نکته به ذهن متبادر می شود که در این وانفسای بوجود آمده برای چاپخانه ها،تشکل صنفی یعنی اتحادیه چاپخانه داران تهران چه راهکاری ارایه داده است؟

آژانس خبری چاپ و بسته بندی ایران، در بخش ابتدایی اشاره کردیم که سیل ورود ماشین آلات فرسوده به کشور علاوه بر خروج ارز و عقب ماندگی تکنولوژیکی فضایی برای رقابت ناسالم بین چاپخانه داران ایجاد نموده است.

در بخش دوم این بررسی به نقش تشکل مربوطه یعنی اتحادیه چاپخانه داران تهران می پردازیم.

چهارم بهمن ماه امسال استاد علینقی در جمع روسای سه اتحادیه دیگر پایتخت و مدیرکل و معاون دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر از تعطیلی 300 چاپخانه در تماس اتحادیه برای بیمه تکمیلی داد، و در ادامه بهمن پورمند رییس پیشین اتحادیه نیز بر اوضاع وخیم چاپخانه داران تاکید کرد، اما هنوز در این مدت راهکاری برای برون رفت از این تنگنا از سوی تشکل صنفی مربوطه ارایه نشده است.

در یک دهه گذشته اتحادیه چاپخانه داران تهران روبه افول گذاشته و همواره حواشی بسیاری پیرامون خود داشته است. این تشکل در دور جدید فعالیت خود نگاهی متفاوت را تجربه می کند، سایت این اتحادیه بیش از یک ماه است که از دسترس خارج شده و تنها راه ارتباط مجازی این اتحادیه که بیشتر اعلان ترحیم و مجالس ختم را به عهده داشت اکنون به نوعی خود مرحوم گشته است!

نکته قابل توجه دیگر اینکه در مراجعه چند وقت پیش خبرنگار آژانس به اتحادیه با اطلاعیه بر روی درب ورودی اتحادیه مواجه شد که روزهای کاری مشخصی را برای مراجعین یادآور می شد!

اینها و مورد دیگر نکاتی است که از سوی اتحادیه چاپخانه داران تهران رقم خورده و شاید فاصله این اتحادیه با ارایه راهکار برای چاپخانه داران طولانی تر از همیشه تاریخ خود باشد.

هر چند که وضعیت اقتصاد کلان شرایط را برای همه چاپخانه داران بخش خصوصی تقریبا یکسان کرده و بازار رقابت بسیار سخت تر از همیشه است، اما این تشکل می توانست با تکیه بر خرد جمعی و استفاده از برنامه ریزی مناسب، بازدارنده بزرگی در برابر ورشکستگی صدها واحد چاپی پایتخت باشد.

استفاده از برنامه های آموزشی، بهرمندی از تجارب پیشکسوتان، تکیه بر خرد جمعی، استفاده و الگو برداری از برنامه های اتحادیه های همگن خارجی برای برون رفت از بحران، دوری از حاشیه و حاشیه سازی و... چندین و چند راهکاری است که به آسانی به اذهان متبادر می شود ، اما بعد از انتخابات 20خرداد امسال تا کنون این اتحادیه خروجی برای این مسیر نداشته و تدبیر نکرده است.

شرایط نامساعد کنونی شاید ابتدای ماجرای تلخ ورشکستگی و رکود باشد چراکه با همه گیر شدن اقتصاد پسابرجام و عدم آمادگی چاپخانه داران برای حضور در بازارهای بزرگ امکان شنیدن خبرها ناخوشایند بیشتر و بیشتر خواهد شد و باید گفت که امروز هم برای برنامه ریزی جامع دیر است.

از دوسال گذشته تاکنون بر اساس اخبار منتشر شده نزدیک به 600 چاپخانه ورشکست شده اند و ا ین درحالی است که تشکل صنفی یعنی اتحادیه چاپخانه داران تهران هنوز برنامه اقدام جامع برای صنف چاپخانه داران تدبیر نکرده است.

آژانس خبری چاپ و بسته بندی ایران ابعاد مختلف تعطیلی 600 چاپخانه را در ادامه بررسی خواهد کرد و امیدواریم مدیران و مسئولین نگاه ویژه حمایتی به صنعت چاپ داشته باشند.

اشتراک گذاری مطلب در شبکه های اجتماعی

نظر خود را بیان کنید