ممنوعیت استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی در کلیه مراکز توزیع موادغذایی قم
استفاده از ظروف یکبارمصرف پلاستیکی برای توزیع غذا در کلیه مراکز طبخ، توزیع و عرضه موادغذایی از جمله چلوکبابی، رستوران، پیتزافروشی، چایخانهها و کله پاچهپزی از سوی مرکز بهداشت قم ممنوع اعلام شد.
استفاده از ظروف یکبارمصرف پلاستیکی برای توزیع غذا در کلیه مراکز طبخ، توزیع و عرضه موادغذایی از جمله چلوکبابی، رستوران، پیتزافروشی، چایخانهها و کله پاچهپزی از سوی مرکز بهداشت قم ممنوع اعلام شد.
به گزارش آژانس خبری چاپ و بسته بندیایران ، با توجه به مضرات آزاد شدن منومر ظروف یکبارمصرف پلاستیکی در تماس با مواد غذایی دارای دو فاکتور مهم چربی و دمای بالا بر سلامت مصرفکنندگان، استفاده از این ظروف در کلیه مراکز طبخ و عرضه موادغذایی ممنوع است.
این گزارش تاکید کرده است: تمام مراکز طبخ و کارگاههای لبنیاتی باید نسبت به جایگزین کردن ظروف یکبار مصرف گیاهی اقدام کنند.
بر اساس این گزارش، چنانچه کارشناسان و بازرسان بهداشت محیط در بازدید بهداشتی از مراکز تهیه، پخت و طبخ مواد غذایی، ظروف یکبار مصرف پلاستیکی مشاهده کنند، ضمن جمعآوری این ظروف، نسبت به معرفی متخلفان به مراجع قضایی اقدام خواهند کرد.
استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی تخریبپذیر به شرط درج موضوع بر روی بسته بندی برای توزیع غذا بلامانع بوده و برای نوشیدنیهای داغ از ظروف کاغذی با لایه داخلی سفید رنگ استفاده شود.
ظروف پلاستیکی اعم از ظروف پروپیلن و پلی استایرن به ترتیب دارای علامت مثلث شکل در زیر ظروفی مانند لیوان و بشقاب با عبارات PP و PS هستند، صرفا برای مصرف نوشیدنی و غذاهای سرد توصیه میشود و ظروف غذایی از جنس فوم پلی استایرن نیز برای غذاهای داغ نامناسب است؛ مجاورت مایعات داغ یا مواد غذایی داغ در اینگونه ظروف، موجب آزاد شدن ترکیبات شیمیایی سمی منومرها میشود که برای سلامت انسان بسیار خطرناک است و آلودگی زیست محیطی را به دنبال دارد.
قابل ذکر است که ظروف یکبار مصرف پایه گیاهی غالبا از نشاسته ذرت تهیه میشود که حداکثر پس از شش ماه قابل تجزیه در خاک بوده و برای سلامتی نیز هیچگونه ضرر و زیانی ندارد.