PAPNA.ir ...

کاتال تلگرام

تکذیب تخریب جنگل‌ها شمال برای تولید کاغذ داخلی

رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران با بیان اینکه میانگین سرانه مصرف کاغذ در جهان 60 کیلوگرم و در ایران 18 کیلوگرم است، از راه‌اندازی دو خط تولید جدید در شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران که یکی از آنها پروژه تولید کاغذ از کاغذهای بازیافتی کشور است، در آینده‌ای نه چندان دور خبر داد.

رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران با بیان اینکه میانگین سرانه مصرف کاغذ در جهان 60 کیلوگرم و در ایران 18 کیلوگرم است، از راه‌اندازی دو خط تولید جدید در شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران که یکی از آنها پروژه تولید کاغذ از کاغذهای بازیافتی کشور است، در آینده‌ای نه چندان دور خبر داد.


به گزارش آژانس خبری چاپ و بسته بندی ایران ، ابوالفضل روغنی گلپایگانی مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران و رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران در برنامه بازدید تعدادی از خبرنگاران رسانه‌ها از این کارخانه، شرکت متبوعش را بزرگترین واحد تولیدکننده کاغذ در خاورمیانه عنوان کرد و گفت: ما در هدفگذاری‌های خود که بر مبنای برنامه راهبردی شرکت تدوین شده، به دنبال این هستیم که به قطب صنعت کاغذ در خاورمیانه تبدیل شویم.



به گفته وی، در حال حاضر 18 تا 20 درصد سهم تولید کاغذ داخل کشور متعلق به شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران است و مدیرعامل این شرکت همچنین ابراز امیدواری کرد به زودی خط تولید سوم این کارخانه راه اندازی شود تا بتواند پاسخگوی بخشی از نیازهای داخلی باشد.



روغنی همچنین نسبت به همکاری خوب با دولت یازدهم اظهار خوشبینی کرد و با یادآوری افتتاح و راه اندازی شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران در آخرین روزهای دولت‌ هاشمی رفسنجانی با حضور او و نعمت زاده وزیر وقت صنایع و معادن، به ابراز نگرانی اخیر نعمت‌زاده که در دولت یازدهم هم به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت فعالیت می‌کند، اشاره و در این رابطه تاکید کرد: گرچه گزارشی که به آقای نعمت زاده رسیده چندان دقیق نبود، ولی این اظهار نگرانی نشان دهنده اهمیتی است که ایشان و دولت برای وضعیت تولید کاغذ در کشور قائل هستند و این جای تقدیر است.


مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران ادامه داد: ما همچنین از آقای دامادی نماینده مردم ساری و آقای حسینی نماینده مردم قائم‌شهر در مجلس شورای اسلامی که همواره پشتیبان ما بوده‌اند، تشکر می‌کنیم.


رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران سپس با بیان اینکه ظرفیت تولید اسمی این شرکت 175 هزار است، گفت: ما باید این ظرفیت را به 400 هزار تن برسانیم. البته نیاز کشور تولید 2 میلیون تن کاغذ است ولی الان کل تولید داخلی 700 هزار تن است و هر چند ظرفیت تولید یک میلیون تن است. کاغذ موضوعی محوری است و با این حال وضعیت وجود منابع اولیه در کشور برای تامین کاغذ مناسب نیست و ما به سمت استفاده از کاغذهای بازیافتی و رییسایکل برویم.


روغنی در همین رابطه از راه‌اندازی پروژه تولید کاغذ از کاغذهای بازیافتی در کارخانه چوب و کاغذ مازندران (OCC) تا 17 ماه آینده خبر داد و گفت: مقدمات راه اندازی این خط تولید انجام شده است.



مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران در ادامه پیش بینی کرد ظرفیت تولید کاغذ در این کارخانه تا سال 2020 میلادی از 400 هزار تن فعلی به 500 هزار تن برسد. در حال حاضر 50 درصد مواد اولیه از مواد بازیافتی تولید می‌شود و با توجه به اینکه منابع چوبی به طور جدی رو به کاهش است، شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران قطعاً از کاغذهای بازیافتی استفاده خواهد کرد.



رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران سپس با اشاره به ارزش افزوده بسیار بازیافت کاغذ در تولید مجدد آن به ارائه آمارهایی مقایسه ای از این چرخه در ایران و جهان پرداخت و گفت: کشور آمریکا تا چند سال پیش، قبل از چین در جایگاه نخست تولید کاغذ از کاغذهای بازیافتی قرار داشت. در این کشور (آمریکا) 520 شرکت بزرگ تولیدکننده کاغذ فعالیت می‌کنند و در مجموع 50 درصد کاغذ مصرفی آنها از کاغذهای بازیافتی استحصال می‌شود اما در ایران این چرخه 1.2 و حداکثر 2 بار است که این الگو باید اصلاح شود و ما باید نسبت به جمع آوری کاغذهای بازیافتی و تولید مجدد کاغذ از انها برای چند باراقدام کنیم.



مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران در عین حال این ضرورت را نیازمند فرهنگسازی به ویژه از سوی رسانه‌ها دانست و در ادمه از افتتاح یک خط تولید جدید با ظرفیت تولید 120 هزار تن کاغذ از کاغذهای بازیافتی از سوی این شرکت خبر داد و گفت: حدود 20 درصد از مبلغ مربوط به سقف قرارداد با شرکت آلمانی طرف قرارداد جهت خرید ماشین آلات مورد نیاز این طرح از طرف ما پرداخت شده است.



روغنی همچنین در خصوص وضعیت تولید کاغذ روزنامه در شرکت متبوعش اضافه کرد: عمر کاغذ روزنامه در دنیا بسیار کوتاه است اما در کشور ما متاسفانه از بهترین کاغذها برای انتشار روزنامه‌ها استفاده می‌شود. این مسئله در مورد کتاب‌های درسی هم صادق است؛ ما معتقدیم برای تولید اثری که عمر مفید آن 9 ماه بیشتر نیست، نیازی به استفاده از کاغذ نفیس نیست اما پول‌های هنگفتی برای تولید کتاب‌های درسی هم هزینه می‌شود. البته کتاب‌های مرجع در این زمینه مستثنی هستند و حتماً باید آنها را با کاغذهای بسیار باکیفیت تهیه کرد.



مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران در ادامه از فراهم شدن مقدمات انعقاد قراردادی با یکی از شرکت‌های خارجی برای راه اندازی پروژه (DIP) – جوهرزدایی از کاغذهای سفید – خبر داد و وضعیت کارخانه متبوعش را از این نظر مناسب خواند و اعلام کرد: با وجود تمامی این مشکلت ما امسال 2 درصد افزایش تولید داشته‌ایم.



رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران همچنین با بیان اینکه یک سبد پیشنهادی از سوی ما به آموزش و پروش و برای تولید کاغذ مورد نیاز کتب درسی ارائه شده است از اینکه شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران هنوز بازخوردی از طرف وزارت آموزش و پرورش دریافت نکرده‌ است، ابراز تاسف کرد.



روغنی سپس به عرضه کاغذ به روزنامه‌ها در سال گذشته اشاره کرد و گفت: این اقدام ما بخشی از مشکلات روزنامه‌ها را حل کرد ولی این مُسکّن بود و لذا پیشنهاد ما این است که صنعت ژورنالیسم در ایران خود را با فرهنگ مصرف کاغذ داخلی تطبیق دهد چون واقعیت این است که این کاغذها نه تنها تفاوتی از نظر کیفیت با کاغذهای خارجی ندارد بلکه ما آنها را بر اساس استانداردهای جهانی تولید می‌کنیم.



مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران همچنین آمادگی این کارخانه را برای برطرف کردن بخشی از نیاز روزنامه‌ها و ناشران به کاغذ اعلام کرد.



به گفته رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران، ایران حدود 10 میلیون هکتار جنگل دارد که 150 هزار هکتار آن برای بهره برداری اصولی و طبق استانداردها و معیارهای سسازمان منابع طبیعی، در اختیار شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران است.



روغنی در همین رابطه تاکید کرد که «برخلاف ذهنیتی که در جامعه در این خصوص وجود دارد و مدعی است این کارخانه در حال تخریب جنگل است، شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران تنها از درخت‌های در حال نابودی و آن هم فقط با مجوز کارشناسان اداره منابع طبیعی برای تولید کاغذ استفاده می‌کند».


مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران به دفاع از عملکرد این کارخانه در خصوص مسئله مهم محیط زیست پرداخت و با ذکر مثالی یادآور شد: سه سال پیش که آتش سسوزی وسیعی جنگل‌های شمال گلستان و مازندران را دربرگرفت، جنگل‌های در اختیار شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران از این حادثه مصون ماند و یکی از دلایل آن 1200 کیلومتر جاده ای است که ما برای دسترسی به این میزان جنگل کشیده‌ایم و این نکته را هم در نظر داشته باشید که هر کیلومتر از این جاده 50 میلیون تومان هزینه دربرداشته است.



رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران همچنین گفت: هر درخت 50 تا 60 سال عمر مفید دارد و ما هم پس از گذشت این مدت و تنها بر اساس نشانه گذاریهای روی درخت‌ها که توسط کارشناسان اداره منابع طبیعی انجام می‌شود، نسبتب به بهره برداری از آن برای تولید کاغذ اقدام می‌کنیم و همچنین ملزم هستیم که نهالی در همان محل بکاریم.


روغنی بار دیگر به اهمیت صنایع چوب در تولید ثروت در جامعه اشاره کرد و برزیل را مثال زد که به گفته او تا یکی دو دهه پیش یکی از مقروض ترین کشورهای دنیا بود اما به مدد استفاده صحیح و اصولی و دقیق از پتانسیل‌های دو صنعت چوب و قهوه، امروز به نهمین اقتصاد بزرگ دنیا تبدیل شده است.



مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران همچنین به هدر رفتن آنچه فرصت‌های بزرگ سرمایه گذاری در دولت‌های نهم و دهم در حوزه کاغذ نامید، اشاره کرد و با بیان اینکه حدود 140 میلیون هکتار جنگل در سیبری قرار دارد، گفت: بزرگترین جنگل‌های دنیا در همسایگی بالای ما و در کشور روسیه وجود دارند و ما به راحتی می‌توانستیم از این جنگل‌ها و با استفاده از راه‌های آبی که در دریای خزر هست، با انعقاد قراردادهایی با کشور روسیه، استفاده کنیم اما به دلیل مقررات بسیار سختگیرانه این امکان تقریباً از دست رفت.



رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران در عین حال گفت: این موضوع به دولت یازدهم موکول شده و ما امیدواریم یکی از این ضوابط که می‌گوید چوب حتماً باید با پوست وارد شود، مورد بازنگری قرار گیرد و ما بتوانیم از جنگل‌های موجود در روسیه هم برای تقویت تولید داخلی کاغذ استفاده کنیم.


روغنی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره امکان استفاده شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران از باگاس و نیشکر در تولید کاغذ در این کارخانه گفت: شیوه ساخت خطوط تولید این کارخانه امکان استفاده از باگاس را برای تولید کاغذ نمی دهد ضمن اینکه برای این کار باید یک کارخانه خمیرسسازی جداگانه راه اندازی شود که این امکان فعلاً وجود ندارد.


در همین رابطه و در تکمیل سخنان مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران، مهدی یوسفیان قائم مقام این کارخانه هزینه زیاد انتقال باگاس را از کارخانه‌هایی که عموماً در خوزستان واقع شده‌اند به این کارخانه، بسیار زیاد عنوان کرد.


مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران همچنین ایران را از نظر تولید کاغذ از چوب یک کشور دارای مزیت نسبی ندانست و گفت: اما در زمینه بازیافت کاغذ ما جزو کشورهای مزیت دار هستیم و باید در این زمینه بیشتر تلاش کنیم. بالاترین نرخ مصرف سرانه کاغذ در دنیا با 300 کیلوگرم در اختیار فنلاند و کانادا است، متوسط سرانه مصرف جهانی هم 60 کیلوگرم است اما در ایران سرانه مصرف کاغذ 18 کیلوگرم است و این نشان دهنده یک فاصله عمیق است.

رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران در همین خصوص وضعیت ایران را از نظر تولید ماشین‌ها و تجهیزات مورد نیاز برای بازییافت کاغذ بحرانی خواند و گفت: ما در زمینه تکنولوژی و تجهیزات لازم برای صنعت بازیافت تقریباً صفر هستیم. به هر حال کشور ما تحریم است و ما امکان خرید ماشین آلات این صنعت و وارد کردن آنها را به کشور نداریم.

روغنی همچنین بر لزوم اصلاح فرهنگ مصرف کاغذ در ایران تاکید کرد و افزود: متاسفانه رغبت زیادی به استفاده از کاغذهای خارجی وجود دارد و رسانه‌ها در تغییر این الگوی مصرف نقش مهمی دارند.


مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران همچنین بار دیگر گفت: هیچ کمکی از سوی دولت‌های نهم و دهم به شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران نشد و حتی یک سِنت هم برای تامین مواد اولیه، منابع ارزی به ما ندادند.



در همین رابطه مهدی یوسفیان قائم مقام شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران لزوم تغییر نگرش دولت را به صنعت کاغذ خواستار شد و تاکید کرد: باید متولیان صنایع سلولوزی در وزارت صنعت، معدن و تجارت آن را ممیزی کنند و راهکارهایی برای حل مشکلات صنعت کاغذ بیابند.



ابوالفضل روغنی گلپایگانی همچنین در خصوص موانع پیش روی بهبود کیفی برخی کاغذهای تولییدی شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران گفت: ما برای پروژه آبگرید کردن شرکت قراردادی به ارزش 10 میلیون دلار با یک شرکت آلمانی منعقد کردیم ولی به دلیل تحریم‌ها امکان انجام این کار هم فراهم نشد.


همچنین به گفته مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران، هزینه دو پروژه (OCC) و (DIP) حدود 20 مییلیارد تومان است و وزارت صنایع هم به این شرکت اعلام کرده تا این پول پرداخت نشود، امکان ارائه تسهیلات به شرکت مذکور وجود ندارد.
 

اشتراک گذاری مطلب در شبکه های اجتماعی

نوشتن دیدگاه