PAPNA.ir ...

کاتال تلگرام

کارگروه کاغذ وزارت ارشاد فقط واردات را تقویت کرد

مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران درباره مشکلاتی که پیش روی تولید کاغذ داخلی وجود دارد توضیحاتی ارائه داد و جزئیاتی از معامله با معاونت مطبوعاتی دولت دهم در زمان بحران کاغذ بیان کرد که به زعم وی در آن معامله ضرر زیادی نصیب آنها شده است.

مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران درباره مشکلاتی که پیش روی تولید کاغذ داخلی وجود دارد توضیحاتی ارائه داد و جزئیاتی از معامله با معاونت مطبوعاتی دولت دهم در زمان بحران کاغذ بیان کرد که به زعم وی در آن معامله ضرر زیادی نصیب آنها شده است.



به گزارش آژانس خبری چاپ و بسته بندی ایران ، ابوالفضل روغنی گلپایگانی مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران در نشست با جمعی از خبرنگاران رسانه ها که از این کارخانه بازدید می کردند، در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در مورد نحوه تامین کاغذ مورد نیاز روزنامه ها در سال 91 در پی تفاهمنامه این کارخانه با معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد گفت: خوشبختانه خیلی از روزنامه های کشور در سال گذشته از کاغذ کارخانه "چوب و کاغذ مازندران" برای تامین نیازشان استفاده کردند.



وی در پاسخ به این نکته خبرنگار مهر که انتقادهای زیادی نسبت به کیفیت این کاغذها برای استفاده در صفحات لایی روزنامه ها وجود دارد، گفت: مشکلی که ما داریم این است که ما نتوانسته ایم سیستم تولید کاغذمان را به‌روز کنیم و رنج و سایز و گراماژ کاغذ را تغییر دهیم. گراماژ مطلوب برای کاغذ تحریر و روزنامه 48 گرم است ولی گراماژ کاغذ ما 50 گرم است که این حجم گاه تا 52 گرم هم افزایش می‌یابد.



مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران در عین حال گفت: آن زمان شخص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی (سید محمد حسینی) و معاون مطبوعاتی او با من تماس گرفتند و برای تامین کاغذ مورد نیاز روزنامه ها درخواست کمک کردند. من اینجا باید واقعیت را بگویم و واقعیت این است که آنها برای ما قیمت تعیین کردند و ما را مجبور کردند که حتی زیر قیمت بازار، کاغذمان را به آنها عرضه کنیم.



روغنی اضافه کرد: به جرات می توانم بگویم ما در هر کیلو از کاغذ 150 تا 200 تومان ضرر کردیم البته الان شکایتی نداریم چون آن زمان روزنامه ها شدیدا به کاغذ احتیاج داشتند و نمی شد نسبت به این بحران بی تفاوت بود.


وی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر که آیا آن زمان درخواست مشابهی از سوی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد برای تامین کاغذ مورد نیاز بخش نشر کشور به شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران ارائه شد یا خیر؟ گفت: خیر. نه معاون فرهنگی وزیر از ما درخواست کرد و نه ما سراغ آنها رفتیم البته ما با اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران جلسات زیادی داشتیم تا بتوانیم کاغذ مورد نیاز ناشران را تامین کنیم و نتایجی هم به دست آمد.


رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای کشور همچنین به این سئوال خبرنگار مهر که به عنوان رئیس بزرگترین کارخانه تولیدکننده کاغذ، نظرتان درباره واردات انبوه انواع کاغذ آن هم از سوی شرکت های دولتی و شبه دولتی چیست؟ اضافه کرد: مسئله کاغذ مقوله پیچیده ای است و متاسفانه در کشور ما مکانیزم درستی برای وارد کردن کاغذ و عرضه و تعیین قیمت برای آن وجود ندارد.



وی ادامه داد: در کشور ما شورایی تحت عنوان شورای واردات تشکیل شد که بنده به عنوان رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای کشور اعلام می کنم این شورا هیچ جایگاه قانونی ندارد. طبیعی است که این شورا تنها به تولید در کشور ضربه می زند. مقام معظم رهبری بارها و بارها درباره تولید کاغذ و اصلاح الگوی مصرف صحبت کرده اند، سئوال من این است چه کسی به این تاکیدها عمل کرده است؟



روغنی ادامه داد: واردات نظم و مکانیزم مشخصی ندارد و جالب آنکه پول های هنگفتی هم به افراد مختلف داده می شود تا این ضربه های کاری را به پروژه های ملی مانند صنایع چوب و کاغذ مازندران وارد کند.


وی در خصوص بحث قیمت گذاری کاغذ هم گفت: بنده معتقدم کنترل قیمت باید در جایی انجام شود که شما چیزی به تولیدکننده می دهید، زمانی که هیچ ارزی به ما تعلق نمی گیرد و هیچ تسهیلاتی به ما نمی دهند، آنها دیگر حق قیمت گذاری ندارند ولی چون صدای کاغذ صدای بزرگی است و برخلاف دیگر محصولات 5 درصد افزایش قیمت آن مانند بمب صدا می دهد، دوستان فورا وارد ماجرا می شوند و مدعی قیمت گذاری برای کاغذ هستند.



مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران ادامه داد: تا زمانی که به ما ارز ندهند ما مخالف قیمت گذاری روی بحث کاغذ هستیم. تولید کاغذ جزو صنایع انرژی بر است. تقریبا تولید هر کیلوگرم کاغذ 28 تومان مصرف برق را به دنبال دارد که این میزان بعد از هدفمند شدن یارانه ها به 80 تومان رسید. دولت نه تنها هیچ کمکی به ما نکرد بلکه هزینه های ما با هدفمند شدن یارانه ها چهار برابر افزایش یافت البته بنده جزو موافقان هدفمند کردن یارانه ها بوده و هستم ولی نه به شکل فعلی.



روغنی با بیان اینکه هزینه سرمایه‌گذاری شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران 450 میلیون دلار به اضافه 450 میلیارد تومان بوده است، از اینکه وزارت آموزش و پرورش حاضر به استفاده از کاغذهای این کارخانه نیست ابراز تاسف کرد و گفت: اگر شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران سال گذشته برای تولید کاغذ کتاب های درسی پایه ششم با وزارت آموزش و پرورش همکاری نمی کرد، این وزارتخانه دچار یک بحران جدی می شد.



مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران در عین حال از موافقت ضمنی مسئولان آموزش و پرورش با استفاده از کاغذهای این کارخانه برای تولید کتاب های درسی و به دنبال پیگیری رسانه ها به ویژه خبرگزاری ها خبر داد و گفت: البته تا این لحظه هیچ خریدی از سوی وزارت آموزش و پرورش برای کتاب های درسی سال 92 از شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران انجام نشده است.



روغنی در واکنش به این انتقاد برخی کارشناسان آموزش و پرورش در خصوص بی کیفیت بودن بعضی کاغذهای تولید شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران گفت: یکی از ایرادهایی که آموزش و پرورش به کاغذهای ما می گرفت که بعضی از رول های کاغذ ما دچار پارگی است، این مسئله در تعداد قلیلی از رول های کاغذ وجود دارد در عین حال هیچ کدام از انتقادهای آنها در مورد کیفیت کاغذهای ما دقیق نیست و بلکه ناصحیح است.



وی تاکید کرد: زمانی که قیمت دلار به اوج خود رسیده بود دوستان آموزش و پرورش به ما مراجعه می کردند و از ما کاغذ می خواستند اما الان که دلار راحت تر گیرشان می آید، ترجیح می دهند کاغذ وارد کنند.



مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران همچنین در پاسخ به این سئوال که متولی کاغذ کدامیک از وزارتخانه های ارشاد و صنایع باید باشد؟ گفت: این قصه، قصه مرغ و تخم مرغ است و هنوز هم راه حلی برای آن پیدا نشده است. از یک طرف طبیعی است وزارت صنعت و معدن و تجارت در خصوص صنعت تولید کاغذ مسئولیت داشته باشد اما از طرف دیگر چون سیاست گذاری در بخش کتاب و روزنامه با وزارت ارشاد است و مصرف‌کنندگان کاغذ زیر نظر این وزارتخانه هستند، این وزارتخانه نیز در قضیه دخیل است.



روغنی در عین حال بر لزوم هماهنگی و همکاری جدی میان این دو وزارتخانه تاکید کرد و گفت: اگر چنین همکاری وجود نداشته باشد مشکلات زیادی به وجود می آید.


دبیر سندیکای تولید کنندگان کاغذ و مقوای کشور نظرش را در مورد ماحصل فعالیت های کارگروه کاغذ وزارت ارشاد نیز این گونه بیان کرد: این کارگروه تنها به تقویت بخش واردات کمک کرده است نه تولید کاغذ. تولید کاغذ نیازمند یک توجه جدی است ولی متاسفانه استراتژی هایی که در بخش صنعت و معدن وجود دارد، عمدتا غیر کارشناسی است.



مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران همچنین با یادآوری اینکه زمانی هند یکی از قطب های تولید کاغذ در کشور بود، گفت: در چند سال گذشته قدرت هند در تولید کاغذ کاهش یافت اما با توجهی که دولت به کارخانه های کوچک و متوسط تولید کننده کاغذ در این کشور در سالهای اخیر معطوف داشته است، به زودی شاهد ظهور مجدد قدرت هند در عرصه تولید کاغذ خواهیم بود.



وی بر لزوم بازنگری اداره کل سلولوزی وزارت صنعت معدن و تجارت در سیاست هایش تاکید کرد و خواستار حمایت دولت از تعدادی از شرکت های کاغذ ساز کشور مانند کاغذ مراغه، کاغذ کرمانشاه و کاغذ پارس که در حال ورشکستگی هستند، شد.

اشتراک گذاری مطلب در شبکه های اجتماعی

نوشتن دیدگاه