PAPNA.ir ...

کاتال تلگرام

احداث ۲ کارخانه جدید تولید کاغذ در خوزستان نیازمند نگاه ویژه دولت

کشت و صنعت‌ نیشکری وابسته به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی کلیه امکانات زیربنایی برای احداث دو کارخانه کاغذ را دارد، اما اینکه چرا این مهم مورد توجه نبوده خود موضوع مهم دیگری است که امید می‌رود در دولت یازدهم دقت نظر خاصی به آن صورت گیرد.

کشت و صنعت‌ نیشکری وابسته به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی کلیه امکانات زیربنایی برای احداث دو کارخانه کاغذ را دارد، اما اینکه چرا این مهم مورد توجه نبوده خود موضوع مهم دیگری است که امید می‌رود در دولت یازدهم دقت نظر خاصی به آن صورت گیرد.

به گزارش آژانس خبری چاپ و بسته بندی ایران، وجود تعداد محدود کارخانه‌های کاغذ در داخل و عدم کفاف نیاز داخلی و نداشتن تجهیزات و دستگاه‌های به‌روز یکی از مشکلات مهم در حوزه تولید کاغذ محسوب می‌شود.

با توجه به اینکه استان خوزستان تولیدکننده بیش از نیمی از شکر تولیدی کشور است،‌ که انحصاراً‌ از نیشکر به وجود می‌آید،‌ از این رو شرکت توسعه نیشکر در نظر دارد،‌ باگاس (تفاله نیشکر) حاصل از تولید نیشکر را که تا پیش از این تنها در ساخت mdf مصرف می‌شده و مازاد آن آتش گرفته می‌شود،‌ را در تولید کاغذ مصرف کند.

برای تولید کاغذ پتانسیل وسیعی وجود دارد به این دلیل یکی از محصولات فرعی نیشکر به نام باگاس ماده اولیه بسیار ارزشمند ارزان و مناسب و در دسترسی برای تولید کاغذ است، در حال حاضر در مجموع در استان خوزستان پتانسیلی حدود یک و نیم تا دو میلیون تن باگاس موجود است.

این مقدار باگاس موجود تقریبا می‌تواند از تخریب رشد متوسط سالانه حدود 450 هزار هکتار جنگل‌های شمال جلوگیری کند، اما جنگل نابود می‌شود تا ماده اولیه کاغذ تولید شود، در صورتی که در جنوب این ماده وجود دارد.

به دلیل مقدار کم قند موجود در باگاس این ماده در اثر گرمای شدید به صورت خود مشتعل عمل کرده و آتش می‌گیرد؛ اما در مناطقی این باگاس پهن شده و روی آن آب ریخته می‌شود تا از آتش سوزی ممانعت شود که این مهم نیز هزینه بر است.

تنها یک کارخانه تولید mdf از باگاس نیشکر در جهان داریم که شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی است، که از باگاس ام دی اف تولید می‌کند؛ اما این پتانسیل وجود دارد که حداقل دو کارخانه کاغذ 175 هزار تنی در مجموع با ظرفیت 350 هزار تن کاغذ در استان خوزستان تولید شود.

در شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی کلیه امکانات زیربنایی برای احداث این کارخانه‌ها موجود است.

در حال حاضر کارخانه کاغذ پارس در جنوب کشور واقع است که با نیمی از ظرفیت فعال است، در واقع در کشت و صنعت‌های نیشکری وابسته به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی کلیه امکانات زیربنایی و تاسیساتی فراهم است. اما اینکه چرا این مهم مورد توجه وزیر صنعت، معدن تجارت قرار نمی‌گیرد خود موضوع مهم دیگری است که امید می‌رود در دولت یازدهم دقت نظر خاصی به آن صورت گیرد.

از سال 1368 که مطالعه طرح توسعه نیشکر و صنایع جانبی آغاز شده بنا بود که 4 کارخانه کاغذ با ظرفیت هریک 85 هزار تن احداث شود (مجموعا 350 هزار تن)؛ از ابتدا بنا بود 4 کارخانه در طرح مطالعات اولیه راه اندازی شود اما سال‌ها به دلیل نبود سرمایه‌گذار این طرح به تعویق افتاد، شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی تصمیم گرفت 4 کارخانه را مبدل به دو کارخانه کند با این توجه که همان ظرفیت 350 هزار تنی تولید شود، مطالعات مرتب انجام شده البته مذاکراتی با سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و نیمه دولتی صورت گرفته، اما هنوز به امضا و انعقاد قرارداد نینجامیده است.

از ابتدای شکل گیری شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی بحث احداث کارخانه‌های کاغذ مطرح بود اما سرمایه‌گذاری همچنان در انتظار مساعدت و سرمایه‌گذاری به سر می‌برد.

شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی به‌دنبال مطالعاتى که از سال 1363 تا 1365 توسط صندوق مطالعات نیشکر صورت گرفت و ضرورت تأسیس شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبى در استان خوزستان به تصویب دولت رسید، در سال 1369 تأسیس شد و اجراى طرح مطالعاتى مذکور را به‌عهده گرفت که در آن ساخت هفت کارخانه شکر با تولید سالانه 700 هزار تن شکر، یک کارخانه خوراک دام با تولید سالانه 100 هزار تن خوراک دام، یک کارخانه تخته صنعتى با تولید سالانه 100 هزار تن تخته صنعتی، یک کارخانه الکل با تولید سالانه 33 میلیون لیتر الکل در سال، یک کارخانه خمیرمایه نان با ظرفیت 10 هزار تن در سال احداث شده است.

تمامی صنایع جانبی تولیدی نیشکر از تفاله نیشکر که به آن باگاس می‌گویند به دست می‌آید. تفاله نیشکر یا باگاس 34 درصد وزن ساقه نیشکر را تشکیل می‌دهد و در صنایع مختلفی همچون کاغذسازی کاربرد دارد. در مجتمع های تولید نیشکر سالانه یک میلیون و 200 هزار تن باگاس مازاد تولید می‌کنند که به‌علت نبود صنایع تبدیلی آتش می‌گیرند.
- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13920707000328#sthash.esIowBgK.dpuf

اشتراک گذاری مطلب در شبکه های اجتماعی

نوشتن دیدگاه