PAPNA.ir ...

کاتال تلگرام

سعی کردم صنعت چاپ را به جایگاه واقعی برسانم

علی اسماعیلی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گردهمایی تخصصی کارشناسان چاپ و نشر ادارات کل سراسر کشور گفت: در تمام مدت معاونت خود تلاش کردم صنعت چاپ را به جایگاه واقعی خود برسانم و با همکاری اهالی صنعت چاپ کارهای مناسبی در این فرصت کوتاه انجام شد.

علی اسماعیلی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گردهمایی تخصصی کارشناسان چاپ و نشر ادارات کل سراسر کشور گفت: در تمام مدت معاونت خود تلاش کردم صنعت چاپ را به جایگاه واقعی خود برسانم و با همکاری اهالی صنعت چاپ کارهای مناسبی در این فرصت کوتاه انجام شد.


به گزارش آژانس خبری چاپ و بسته بندی ایران ، گردهمایی تخصصی کارشناسان چاپ و نشر کل کشور با حضور علی اسماعیلی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، احمد علمشاهی، مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مدیران و کارشناسان چاپ سراسر کشور چهارشنبه (23 مردادماه) در هتل آساره برگزار شد.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تشکر از زحمات احمد علمشاهی در مدت مدیریت خود در دفتر امور چاپ گفت: از مدیرکل دفتر امور چاپ به دلیل توجه ویژه به بحث آموزش و مشورت با شهرستان‌ها تشکر می‌کنم، چون شغل من معلمی است مهم‌ترین کار را در هر بخش آموزش می‌دانم.

اسماعیلی با اشاره به پایان دولت دهم و ضمن خداحافظی از کارشناسان، مدیران و خبرنگاران گفت: روزنه‌های باز شده به سمت صنعت چاپ را موفقیت‌های کاری خود در این چند مدت می‌دانم، اگرچه فرصت کوتاه بود اما کارهای مناسبی انجام شد.

وی نقش صنعت چاپ را در پویایی کشور غیرقابل انکار دانست و افزود: صنعت چاپ در دنیا صنعت مادر و زیرساختی است که به دلیل ایجاد مشاغل زیاد در اشتغال جوانان نقش مهمی دارد و اگر این صنعت پویا باشد می‌تواند اشتغال را شکوفا کند.

به گفته اسماعیلی، صنعت چاپ با گردش مالی 850 میلیارد دلار در سال از اهمیت بالایی در شکوفایی اقتصاد جهانی برخوردار است و زندگی بشر به چاپ وابسته است.

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره جایگاه صنعت چاپ در جهان گفت: صنعت چاپ در جهان جزو صنایع اول و دوم یا جزو 10 صنعت برتر است چرا که می‌تواند به توسعه فرهنگ بپردازد، صنعت چاپ به فرهنگ گره خورده است.

وی صنعت چاپ را زبان انتقال فرهنگ دانست و گفت: ما می‌توانیم فرهنگ انقلاب اسلامی را با صنعت چاپ به دنیا انتقال دهیم، کشور ما با قدمت 200 ساله در صنعت چاپ باید زبان بیان فرهنگ در منطقه و حتی دنیا باشد چرا که کشورهای پیشرفته پیام‌های فرهنگی خود را با چاپ به کشورهای دیگر منتقل می‌کنند.

اسماعیلی ادامه داد: از عکس ساده روی یک دفتر نقاشی تا نشر کتاب‌های نفیس و چاپ‌های مهم، همه انتقال‌دهنده فرهنگ یک جامعه هستند، هیچ صنعتی را نمی‌توانید پیدا کنید که این طور به فرهنگ وابسته باشد چراکه گاه یک تصویر چاپی معادل هزار کلمه تاثیر می‌گذارد.

به گفته وی، اگر به صنعت چاپ توجه ویژه نشود می‌تواند پیامدهای فرهنگی خطرناکی داشته باشد و هزینه‌های سنگینی را بر ما تحمیل می‌کند.

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره ویژگی‌ها مورد نیاز صنعت چاپ گفت: با توجه به اهمیت و تاثیرگذاری صنعت چاپ بر فرهنگ جامعه نیاز است که این صنعت هوشمند، چابک و اشتغال‌پذیر باشد زیرا با روش‌های سنتی نمی‌توانیم به اهداف خود دست پیدا کنیم.

اسماعیلی با تاکید به جایگاه مدیران استان‌ها و نقش آن‌ها در توسعه صنعت چاپ افزود: افرادی که در این حوزه فعالند باید انگیزه لازم و همچنین علاقه به چاپ داشته باشند. صنفی باعث تغییر و تحرک جامعه می‌شود که دارای مدیرانی پویا و مولد باشد تا بتواند بر مخاطبان خود تاثیر بگذارد.

وی ادامه داد: صنعت چاپ برای بسیاری از دولتمردان و نمایندگان مجلس مخفی است و به خوبی به آن‌ها شناخته نشده است و شما مدیران باید با تلاش آن را معرفی کنید.

این مسوول فرهنگی با تاکید به نوسازی این صنعت افزود: زمانی می‌توانیم پیشرفت کنیم که نیروهای متخصص داشته باشیم، بدنه صنعت چاپ از نظر تحصیلات در جایگاه مناسبی نیست، ما نیاز به توسعه علم و دانش روز در این صنعت داریم.

اسماعیلی داشتن نیرو‌های بادانش و باتجربه، مشارکت همه بخش‌ها اعم از بخش خصوصی و دولتی، تجهیز و به روز کردن صنعت و داشتن استاندارد در صنعت چاپ را چهار گام اصلی پیشرفت این صنعت دانست و افزود: اگر ما بتوانیم این چهار گام را برداریم و برای رسیدن به جایگاه مطلوب تلاش کنیم قطعا به جایگاه مناسب خواهیم رسید.

وی گام چهارم را مقدم بر سه گام دیگر دانست و گفت: باید در صنعت چاپ استاندارد داشته باشیم چرا که در هر حوزه صنعت استانداردهایی وجود دارد اما در فرهنگ هیچ استانداردی وجود ندارد، اگر خواهان ارتقا و پیشرفت این صنعت هستیم باید صنعت چاپی استاندارد داشته باشیم.

اسماعیلی به تفاهمنامه امضا شده با صندوق توسعه ملی در آخرین روزهای دولت دهم اشاره کرد و گفت: معاونت فرهنگی و دفتر امور چاپ در این مدت همواره تلاش کرد تا با حمایت‌های خود از صنعت چاپ، این صنعت را به جایگاه مطلوب خود برساند. با امضای تفاهمنامه در آخرین روزهای دولت دهم موفق شدیم تسهیلاتی را از صندوق توسعه ملی برای صنعت چاپ در نظر بگیریم که این تفاهمنامه اقدام مبارکی است.

وی درباره کارهای انجام شده در مدت معاونت خود افزود: تنظیم سند راهبردی صنعت چاپ، اختصاص سالن هزار متری در نمایشگاه کتاب، به‌روز کردن دستورالعمل‌های معافیت مالیاتی، سامانه یکپارچه ترخیص کالا از گمرک و صفر کردن تعرفه کاغذ بخشی از کارهای انجام شده در این مدت است.

اسماعیلی در پایان صحبت‌های خود گفت: برای پیشرفت چاپ نیاز است که همه چاپ را به عنوان یک صنعت باور کنند، برای این کار از همه ظرفیت‌ها باید استفاده کرد. امیدوارم رسانه‌ها و مطبوعات نیز در این وظیفه ملی تمام تلاش خود را به‌کار گیرند.

اشتراک گذاری مطلب در شبکه های اجتماعی

نوشتن دیدگاه