PAPNA.ir ...

کاتال تلگرام

هزینه سه سال چاپ کتاب‌های درسی؛ معادل ۳۰۰۰ میلیارد تومان

سالیانه هزینه قابل ملاحظه‌ای صرف چاپ کتاب‌های درسی می‌شود که محل تامل و بررسی است.

سالیانه هزینه قابل ملاحظه‌ای صرف چاپ کتاب‌های درسی می‌شود که محل تامل و بررسی است.


به گزارش آژانس خبری چاپ و بسته بندی ایران ، هر ساله با نزدیک شدن به آغاز سال تحصیلی، بازار تهیه کتاب‌های درسی  رونق می‌گیرد و وزارت آموزش و پرورش با تدابیری که از قبل اندیشیده، با اعمال آخرین تغییرات محتوایی و شکلی، کتاب‌های درسی مقاطع و رشته‌های مختلف تحصیلی را در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌دهد. اما آنچه که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد، سیاست دولت در تهیه و توزیع کتب درسی است.

قبل از پرداختن به این مسئله، به واقعیت‌های مهمی در این باره توجه کنید:

1- بر اساس آمارهای رسمی اداره کل نظارت بر نشر و توزیع مواد درسی، در سال 1392 بیش از 130 میلیون جلد کتاب درسی (در مقاطع و پایه های تحصیلی مختلف) چاپ شده است [1].

2- بر اساس آمار، میزان مصرف انواع کاغذ در ایران بالغ بر 660 هزار تن است که سهم آموزش و پرورش فقط در تهیه کتب درسی حدود 50 هزار تن برآورد شده است؛ یعنی حدود هفت و نیم درصد از کل مصرف سالانه کاغذ کشور صرف چاپ کتاب‌های درسی می‌شود!

3- عمده کاغذ مورد نیاز برای چاپ کتاب های درسی از طریق واردات با ارز مرجع تامین می‌گردد و تولید کنندگان داخلی در تامین کاغذ کتب درسی مورد بی‌مهری وزارت آموزش و پرورش قرار دارند [2].

4- با توجه به نرخ اعلام شده کتب درسی در سال 1392، متوسط قیمت هر جلد کتاب درسی در پایه‌های مختلف حدود 1000 تومان است [3].

5- کتاب‌های کمک درسی انتشارات خصوصی با چاپ مشابه کتاب‌های درسی، به طور میانگین برای هر جلد کتاب دوره ابتدایی حدود 7000 هزار تومان است که در مقاطع بالاتر این میانگین افزایش قابل ملاحظه‌ای می‌یابد [4].

6- بعد از امتحانات پایان سال، عمده کتاب‌ها به عنوان زباله دور انداخته می شود.

و…

در نظام آموزشی کشور ما همچون بسیاری از کشورهای دیگر، دانش‌آموزان برای یادگیری از کتاب‌های درسی استفاده می‌نمایند. این کتاب‌ها با حمایت و نظارت دولت منتشر شده و با قیمت بسیار مناسب در اختیار همه دانش‌آموزان قرار می‌گیرد. با توجه به تحولات متناوب نظام آموزشی کشورمان در سال‌های پس از انقلاب تا کنون، محتوا و سرفصل‌های درسی نیز دستخوش تغییرات جزئی و کلی بسیاری می شوند. از این رو وزارت آموزش و پرورش مجبور است هر ساله کتاب‌های درسی را مورد بازنگری قرار داده و با اعمال تغییراتی به تعداد دانش‌آموزان تحت پوشش به چاپ برساند.

چنانچه از داده‌های اشاره شده در ابتدای متن بر می‌آید، سالیانه هزینه قابل ملاحظه‌ای صرف چاپ کتاب‌های درسی می‌شود که محل تامل و بررسی دارد.

اشتراک گذاری مطلب در شبکه های اجتماعی

نوشتن دیدگاه