PAPNA.ir ...

کاتال تلگرام

باید از انتقال کارهای چاپی به شهرهای بزرگ جلوگیری کنیم

علی نیک‌پور، رییس اتحادیه چاپخانه‌داران کرمان گفت: با توجه به تفاوت دستگاه‌ها در چاپخانه‌های شهرهای کوچک و بزرگ، کارهای چاپی به خارج از استان‌های کوچک منتقل می‌شود، برای جلوگیری از این کار باید نظارت را از ادارات دولتی آغاز کرد و اجازه خروج کارهای چاپی را به استان‌های بزرگ نداد.

علی نیک‌پور، رییس اتحادیه چاپخانه‌داران کرمان گفت: با توجه به تفاوت دستگاه‌ها در چاپخانه‌های شهرهای کوچک و بزرگ، کارهای چاپی به خارج از استان‌های کوچک منتقل می‌شود، برای جلوگیری از این کار باید نظارت را از ادارات دولتی آغاز کرد و اجازه خروج کارهای چاپی را به استان‌های بزرگ نداد.


به گزارش آژانس خبری چاپ و بسته بندی ایران ، رییس اتحادیه چاپخانه‌داران کرمان اظهار کرد: چاپخانه‌های کرمان در شرایط مساعدی به‌سر نمی‌برند، افزایش قیمت‌ها طی یک سال گذشته بازار چاپ را دچار رکود کرده است زیرا با افزایش قیمت‌ کاغذ، مرکب، ماشین‌آلات و تعمیرات، هزینه‌های چاپ نیز افزایش یافته است.



نیک‌پور ادامه داد: مهمترین مشکل چاپخانه‌داران شهرستانی خروج کار از استان‌هاست و در صورتی که از این کار جلوگیری نشود، مشکلات بسیاری برای صنعت چاپ استان به‌وجود می‌آید، سرمایه‌گذاری‌های فراوانی در بحث چاپ در استان انجام شده است، اما متاسفانه کار به خارج از استان می‌رود و این یعنی به هدر رفتن سرمایه‌های استانی‌.


وی با اشاره به رقابت ناسالم میان شهرهای کوچک و بزرگ گفت: استان‌های قم و تهران به‌دلیل استفاده از انواع و اقسام تسهیلات و داشتن تکنولوژی‌ روز، کارها را با قیمت پایین‌تری انجام می‌دهند و با این کار اجازه رقابت را از شهرهای کوچک می‌گیرند، فعالیت برخی چاپخانه‌های استان قم دارای اشکالاتی است و کارها را زیر قیمت مصوب انجام می‌دهند که این امر به مرور زمان باعث نابودی چاپ شهرستان‌ها می‌شود.



رییس اتحادیه چاپخانه‌داران کرمان ادامه داد: بردن کارهای چاپی به استان‌های بزرگ، باعث تجمع کار و سرمایه در برخی شهرها و خالی‌شدن بازار کار در استان‌های کوچک می‌شود که این مساله نشان می‌دهد اقتصاد چاپ بیمار است، این بیماری در شهرستان‌ها به دلیل سنتی بودن بیشتر قابل مشاهده است، عرضه کار با قیمت پایین اقتصاد را با شوک مواجه می‌کند، کار را به یک سمت می‌برد و یک گروه را از رقابت حذف می‌کند.


وی نظارت دستگاه‌های دولتی را درمانی برای این بیماری دانست و گفت: برای جلوگیری از خروج کارهای چاپی از استان‌ها باید نظارت را از ادارات دولتی آغاز کرد و اجازه خروج کارهای چاپی را به استان‌های بزرگ نداد، این کار بسیار آسان است زیرا دوایر مالی ادارات می‌توانند از پرداخت هزینه‌های چاپی که خارج استان انجام شده است، جلوگیری کنند.



نیک‌پور با اشاره به ترفند واسطه‌ها برای خروج کار از استان اظهار کرد: فردی با استفاده از یک لپ‌تاپ پشت میز می‌نشیند و کار چاپی قبول می‌کند و از طریق اینترنت به یک چاپخانه در قم یا تهران سفارش می‌دهد و کار را ارزان‌تر نسبت به چاپخانه‌های استان عرضه می‌کند، بسیاری از مشکلات به دلیل نبود نظارت کافی‌ است.



به گفته رییس اتحادیه چاپخانه‌داران کرمان، برخی سنگ‌ها بر سر راه چاپخانه‌داران به‌قدری سنگین است که اتحادیه توانایی برداشتن آن را ندارد. همچنین برگزاری کلاس‌های آموزشی در تهران به دلیل وجود واحدهای چاپی فراوان و بودجه مناسب، کار چندان سختی نیست اما این‌گونه کارها در شهرستان‌ها به سختی انجام می‌شود.



نیک‌پور در پایان صحبت‌های خود با اشاره به مشکلات چاپخانه‌داران کرمان گفت: چاپخانه‌داران امروز با مشکلات فراوانی روبه‌رو هستند که گرانی اجاره بها، مواد اولیه، بیمه، حقوق کارگران و هزینه حامل‌های انرژی برخی از این موارد است، با این مشکلات ما نمی‌توانیم به نحو درست به صنف خود خدمت کنیم. با توجه به داشتن 230 عضو، در مقایسه با دیگر اتحادیه‌ها وضع مناسب‌تری داریم اما وضع مطلوب نیست زیرا توانایی خرید یک رایانه برای ثبت اسناد و مدارک را نداریم.



اتحادیه چاپخانه‌داران کرمان در سال 1380 به مدیریت مرحوم سید رضا موسوی‌صدر با دو رسته چاپخانه‌داران و تایپ و تکثیر شروع به‌کار کرد. در سال 90 با فوت ناگهانی موسوی، مهندس علی نیک‌پور اتحادیه را با هفت رسته شغلی (مهرساز، چاپ سیلک، چاپ دیجیتال، کانون آگهی تبلیغات، چاپ افست، خدمات پس از چاپ، خدمات قبل از چاپ و صحافی) تحویل گرفت، این اتحادیه اکنون 230 نفر عضو فعال دارد.

اشتراک گذاری مطلب در شبکه های اجتماعی

نوشتن دیدگاه